PAM ilmoitti sulkevansa Citymarketit – Kesko: Aiomme pitää kaupat auki lakosta huolimatta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PAM ilmoitti sulkevansa Citymarketit – Kesko: Aiomme pitää kaupat auki lakosta huolimatta

Lakkovaroituksia on helmikuun viikoilla ensin muun muassa Prismoissa, sitten K-Citymarketeissa.

Lakkovaroituksia on helmikuun viikoilla ensin muun muassa Prismoissa, sitten K-Citymarketeissa.

Julkaistu: 7.2. 11:50

Ammattiliitto Pam laajensi lakkovaroituksia.

Ammattiliitto Pam laajensi perjantaina lakkovaroitustaan Keskon varastoihin ja K-Citymarketteihin. Helmikuussa kaupparyhmien lakkoilu etenee siten vuoroviikoissa siten, että viikolla kahdeksan työtaistelutoimet kohdistuvat S-ryhmään, viikolla yhdeksän Keskoon.

Pamin Annika Rönni-Sällinen puheenjohtaja sanoo, että näin on haluttu varmistaa, että suomalaisilta ei lopu ruoka kesken.

– Kyllä tässä on sitäkin ajateltu, että ei kohtuuttomasti haitata kuluttajien arkipäivää.

– Tässä on kyse jo viikko sitten tehdystä päätöksestä, ja meillä ei ollut mahdollisuutta peräytyä jo tehdyistä päätöksistä, koska sellaista edistymistä neuvotteluissa ei ole vielä ollut, että sopimus olisi tulossa.

Rönni-Sallisen mukaan S-ryhmään ja Keskoon kohdistuvien työtaisteluiden piirissä on noin 10 000 henkeä kussakin kaupparyhmässä. Kaikkiaan lakko koskisi liiton mukaan lähes 50 000 työntekijää.

Keskon työsuhdejohtaja Petteri Huovinen arvelee, että K-Citymarketit eivät välttämättä mene kiinni.

– Pyrimme siihen, että kaupat eivät mene kiinni, vaan asiakkaita palvellaan mahdollisimman kattavasti. Onneksi aikaa on vielä, ja neuvottelut lähtivät taas eilen (torstaina) käyntiin.

Huovisen mukaan Kesko varautuu ennakolta erityisesti pidempään, 21. päivä helmikuuta alkavaan logistiikkakeskuksen lakkoon, jotta esimerkiksi tuoretuotteet eivät lopu kesken.

Seuraavan kerran Pam ja työnantajia edustava Kaupan liitto tapaavat valtakunnansovittelijan toimistolla maanantaiaamuna. Neuvotteluita hiertävät myös kaupan puolella muun muassa kiky-tunnit.

Pamin lakkovaroitus koskee Keskon varastoja ja K-Citymarketteja. Varastojen viiden päivän lakko alkaisi 24. helmikuuta ja Citymarkettien kahden päivän lakko 27. helmikuuta.

Maanantaina liitto ilmoitti muun muassa Prisma-tavarataloihin kohdistusvasta lakosta. Inex Partners Oy:n lakko alkaisi tiistaina 18. helmikuuta ja päättyy perjantaina 22. helmikuuta. Prismat ovat lakossa torstaista 20. helmikuuta perjantaihin 21. helmikuuta.

Tuoreimmat osastosta