PAM laajentaa lakkovaroitusta – nyt kohteena myös Citymarketit - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PAM laajentaa lakkovaroitusta – nyt kohteena myös Citymarketit

Ammattiliitto PAM laajentaa lakkovaroitustaan Keskon varastoihin ja K-Citymarketteihin. Varastojen 5 päivän lakko alkaisi 24.2. ja Citymarkettien 2 päivän lakko 27.2.

7.2.2020 9:18

Palvelualojen ammattiliitto PAM on laajentanut lakkovaroitustaan Keskon varastojen ja K-Citymarketien piiriin. Torstaina 27.2. klo 6.00 alkaa kaikkia K-Citymarketteja koskeva lakko, joka kestää perjantaihin 28.2. klo 24.00 saakka. Lakossa ovat sekä käyttötavara- että päivittäistavarapuolen työt.

PAM tiedottaa, että työehtosopimusneuvotteluja käydään nyt valtakunnansovittelijan toimiston johdolla, eikä neuvotteluissa ei ole tapahtunut merkittävää edistystä. Tämän vuoksi PAM aikoo laajentaa viikolle 9 ilmoittamiaan lakkoja.

– Neuvottelut eivät ole riittävästi edenneet vuokratyön käytön pelisääntöjen täsmentämisen, elämiseen riittävien työtuntien varmistamisen sekä kiky-tuntien poistamisen osalta. Tästä johtuen etenemme PAMin hallituksen perjantaina 31.1. tekemän päätöksen mukaisesti ja ilmoitimme uusista kaupan alan lakoista, kertoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ammattiliiton tiedotteessa.

PAM on aiemmin ilmoittanut lakkojen koskevan kaikkia muun muassa kaikkia alueosuuskauppojen Prismoja sekä S-ryhmään kuuluvaa Inex Partners Oy:n Sipoon käyttötavara- ja päivittäistavaralogistiikkakeskusta.

Inex Partners Oy:n lakko alkaisi tiistaina 18.2. kello 6.00 ja päättyy perjantaina 22.2. kello 24.00. Prismat ovat lakossa torstaista 20.2. kello 6.00 perjantaihin 21.2. kello 24.00 saakka. Suurimpia logistiikkakeskuksia koskeva ylityökielto alkaa 4.2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?