Kokenut insinööri Ari ihmettelee erikoista ilmiötä työhaastatteluissa: ”Sitten sanotaan, ettet varmaan halua tätä”

Varttuneemmat työnhakijat kuulevat työhaastatteluissa erikoisia syitä, miksi valinta tuskin osuu heihin.

UusioUra-tapahtuman tarkoituksena oli auttaa yli 45-vuotiaita työnhaussa.

5.2.2020 7:01

Tiistaina Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetty UusioUra-tapahtuman tarkoituksena oli auttaa yli 45-vuotiaita työnhaussa. Suomessa noin 50-vuotiaat työllistyvät selvästi heikommin kuin esimerkiksi naapurimaassa Ruotsissa. 55-vuotiaiden työllisyysaste on Suomessa 63 prosenttia, mikä on 10 prosenttiyksikköä heikommin kuin työllisyysaste keskimäärin.

Samalla vapaita työpaikkoja on tarjolla ehkä enemmän kuin koskaan.

Tapahtuman kävijöillä eli yli 45-vuotiailla työnhakijoilla on omat kokemuksensa siitä, miten työpaikat ja varttuneemmat työntekijät eivät kohtaa.

Insinööriuransa aikana Ari on ollut muun muassa tuotekehityksen, hankintatoimen sekä tuotannonsuunnittelun tehtävissä Kiinaa ja Yhdysvaltoja myöten.

– Työhaastattelussa sanotaan että ”sä olet liian kokenut” tai ”sä et viihdy täällä”, hän kertoo.

– Heidän näkemyksensä työhaastattelussa siis on, että minä en haluaisi olla täällä töissä. Ensin pyydetään haastatteluun, ja sitten sanotaan, ettet varmaan halua tätä. Tai sitten heti aluksi sanotaan, että tästä ei sitten makseta kovin suurta palkkaa. Eikö se ole minun asiani päättää, riittääkö se palkka vai ei? Ei edes oikeasti uskota, että ihminen voi haluta tehdä jotain muuta kuin ennen.

Rekrytointiyritysten välittämät työpaikat ovat tuottaneet yllätyksiä Naime Jusufinille.

Naime Jusufin, 47, mielestä rekrytointiyritysten olisi syytä kertoa välittämistään työpaikoistaan tarkemmin.

– Monet rekrytointifirmat eivät kerro tarkkaan, missä työpaikka sijaitsee. Aika monille työpaikan sijainti kuitenkin on tärkeää, varsinkin jos on pieni lapsi päiväkodissa tai koulussa, Jusufi toteaa.

Jusufin mukaan hänellä on 10 vuoden kokemus hallinnonalan tehtävistä, mutta jäi työttömäksi, kun edellinen työnantaja ulkoisti tehtäviä Unkariin. Työpaikan saaminen on ollut vaikeaa.

– Kun menee rekrytointifirman kautta työhaastatteluun, voi tulla yllätyksiä. Esimerkiksi vaaditaan jonkin tietyn tyyppistä kokemusta. Toisaalta kirjanpito on tosi laaja ala, joten monet asiat ovat opittavissa, kunhan on motivoitunut ja tietää perusteet.

Jarmo Rouhiainen etsi töitä samassa paikassa, missä työuransa 40 vuotta sitten aloitti, Kaapelitehtaan merikaapelihallissa.

Jarmo Rouhiainen, 58, palaa Kaapelitehtaan merikaapelihallissa työuransa alkuun.

– Täällä oli minun ensimmäinen työpaikkani 40 vuotta sitten, hän kertoo.

– Kelattiin ja purettiin tuolla viallista merikaapelia, ja merkitsimme vikakohdat. Ammattilaiset sitten korjasivat ne. Silloin tämä halli haisi.

Viimeiset parikymmentä vuotta hän veti omaa mikrotukiyritystä, mutta on nyt valmis vaihtamaan alaa.

– En tiedä mitä isona tekisin, se on ongelma, Rouhiainen naurahtaa.

– Maailma on muuttunut, ja it-alan keikkahommilla ei enää elä.

UusioUra-tapahtuma on hänestä ”hengennostatusta”.

– Enemmän rekrytointifirmoja, vähemmän valmiita työpaikkoja, hän kuvaa.

Nuorten työntekijöiden etuna on hänen mielestään joustavuus. Varttuneemman on vaikeampi aloittaa alusta.

– Lyhyt vuoden kurssi olisi hyvä, missä häämöttäisi ammatti valmiina, Rouhiainen sanoo.

– Mutta jos menisi 2–3 vuodeksi kouluun ja sitten on yli kuusikymppinen, niin se on hankalaa. Joku oppipoikajärjestelmä voisi olla toimia.

Juha arvelee, että työnantajat pitävät viisikymppisiä liian pelottavina.

Keittiöpäällikkönä pitkän uran tehnyt Juha arvelee, ettei hänelle ole rekrytointitapahtumasta juuri hyötyä.

– Onhan se kiva, että yritykset niin sanotusti hakevat täältä työvoimaa, mutta onko se sitten oikea rekrytointimalli, ja onko tässä valtiovallan tuki. Halutaanko meitä oikeasti töihin? Juha pohtii.

Parin vuoden aikana hän on lähettänyt satoja työhakemuksia. Hänen mukaansa varttuneempien työnhakijoiden työnsaannin vaikeus Suomessa saattaa johtua siitä, että kokeneiden viisikymppisten pelätään haastavan työpaikalla esimiehensä, jotka saattavat olla 30–35-vuotiaita.

– Työnantaja saattaa kokea sen tilanteen niin, että hän silloin saattaa painaa sen kolmekymppisen survoksiin, eli yhteistyöstä ei voi tulla hedelmällistä, Juha sanoo.

– Meillä on liikaa kokemuksia, ollaan liian pelottavia – ja meillä on liikaa ikää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?