HS: Entinen tavaratalo on ollut Helsingin paraatipaikalla tyhjillään jo 3,5 vuotta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Entinen tavaratalo on ollut Helsingin paraatipaikalla tyhjillään jo 3,5 vuotta

Anttilan Kodin Ykkönen -liikkeen tilat Kaisaniemessä jäivät tyhjilleen vuonna 2016. Kuva vuodelta 2013.

Anttilan Kodin Ykkönen -liikkeen tilat Kaisaniemessä jäivät tyhjilleen vuonna 2016. Kuva vuodelta 2013.

Julkaistu: 20.1. 9:04

Helsingin Yliopiston kiinteistöpäällikkö Jussi Tuomola kertoo lehdelle, että vuokraneuvottelut ovat kariutuneet syystä tai toisesta.

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina Helsingin Kaisa-talon entisestä Kodin Ykkösen liiketilasta, joka on pysytellyt kolme ja puoli vuotta vuokraamattomana. 3 400 neliötä kattava kiinteistö jäi tyhjilleen kesällä 2016, jolloin tavarataloyhtiö Anttila hakeutui konkurssiin.

Autioitunut kiinteistö herättää huomiota liiketoiminnan kannalta otollisen sijaintinsa vuoksi. Ylemmästä kerroksesta on suora yhteys Kaisaniemenkadulle ja alemmasta Helsingin yliopistoon, joka omistaa liiketilan. Helsingin Yliopiston kiinteistöpäällikkö Jussi Tuomola kertoo HS:lle, että yliopisto pyrkii edelleen löytämään tilalle vuokralaisen.

– Välillä neuvotteluissa on oltu jo pitkällä, mutta sitten ne ovat syystä tai toisesta kaatuneet. On ollut vähän huonoa tuuriakin, Tuomola sanoo.

Kalle Anttilan 1950-luvulla perustama halpatavarataloyhtiö ajautui tappiokierteeseen 2010-luvulla. Ennen konkurssia yhtiö työllisti noin 1 300 ihmistä. IS:n heinäkuussa 2016 haastattelema professori Arto Lindblom Aalto yliopistolta katsoi konkurssin johtuneen muun muassa yhtiön ongelmista sopeutua muuttuneeseen myyntiympäristöön ja digitalisaatioon.

Viimeinen Anttilan tavaratalo suljettiin Helsingin Itiksessä 10. joulukuuta 2016.

Tuoreimmat osastosta