Instrumentariumin toimitusjohtaja: ”Olen tänään pyytänyt koko henkilökunnalta anteeksi” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Instrumentariumin toimitusjohtaja: ”Olen tänään pyytänyt koko henkilökunnalta anteeksi”

Instrumentariumin toimitusjohtaja pahoittelee koulutustilaisuutta, joka järkytti yhtiön työntekijöitä.

21.12.2019 16:00

Taloussanomat kertoi lauantaina Instru Optiikka Oy:n koulutustilaisuudesta, jossa optikkoliike Instrumentariumin työntekijät oli jaettu kolmeen ryhmään, punaiseen, keltaiseen ja vihreään. Osa työntekijöistä oli kokenut tilaisuuden nöyryyttäväksi ja eriarvoistavaksi.

Instrumentarium julkaisi lauantaina toimitusjohtaja Pasi Anttilan viestin asiakkaille. Anttila myöntää viestissä, että koulutustilaisuuden järjestelyssä tehtiin virheitä.

– Olen siksi tänään pyytänyt koko henkilökunnalta anteeksi, Anttila kirjoittaa.

– Ymmärrän henkilöstölle aiheutuneen mielipahan, joka johtuu huonoista sanavalinnoistani ja tilaisuuksissa käyttämistäni esimerkeistä. Myönnän, että valintamme toteuttaa ryhmäjako tällä tavalla oli epäonnistunut. Pyydän anteeksi ryhmäjaon toteutusta ja kovia sanavalintojani tilaisuuksissa ja otan virheistä opikseni.

Anttila kertoo, että Instru Optiikassa teetetään heti vuoden alussa kysely, jossa henkilöstöltä pyydetään palautetta myös tilaisuuksista. Lisäksi yhtiön johto on ehdottanut liitoille ja luottamusmiehille tapaamista heti tammikuulle.

– Aiheen käsittelyä jatketaan sisäisesti. Tulemme käymään edelleen aiheesta avointa vuoropuhelua henkilöstöä kuunnellen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?