Jopa 100 000 suomalaista lakkoon maanantaina – Teollisuusliiton Aalto ynnää tulehtuneen tilanteen: ”Ei edellytyksiä millään sopimusalalla” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jopa 100 000 suomalaista lakkoon maanantaina – Teollisuusliiton Aalto ynnää tulehtuneen tilanteen: ”Ei edellytyksiä millään sopimusalalla”

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo, että osapuolet ovat kaukana toisistaan varsinkin kemianteollisuudessa ja metsäteollisuudessa.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo, että osapuolet ovat kaukana toisistaan varsinkin kemianteollisuudessa ja metsäteollisuudessa.

Julkaistu: 5.12.2019 12:24

Aallon mukaan varsinkin kemianteollisuuden ja metsäteollisuuden osalta näkemykset ovat vielä kaukana toisistaan.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan maanantaina alkava kolmipäiväinen lakko on toteutumassa.

– Emme ole sopineet yhtään uutta sovitteluaikaa valtakunnansovittelijan toimistoon millään sopimusalalla. Sovittelija on todennut, ettei sovitteluun ole juuri nyt edellytyksiä. Siksi myöskään viikonlopun aikana ei sovitteluja ole.

Aallon mukaan varsinkin kemianteollisuuden ja metsäteollisuuden osalta näkemykset ovat vielä kaukana toisistaan. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala totesi tänään, ettei Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton neuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle.

Kolmepäiväistä lakkoa seuraavat Metsäteollisuuden julistamat työnsulut, jotka toteutuvat 12.12. alkaen ja kestävät kuusi vuorokautta.

Aalto kertoo, että hän ja Teknogiateollisuuden Minna Helle keskustelivat eilen neuvottelutilanteesta.

– Totesimme yhdessä, että meillä ei ole mitään uutta, minkä takia sovitteluun kannattaisi mennä.

Teollisuusliiton hallitus kokoontuu perjantaina 13.12. Se arvioi neuvottelutilannetta kokonaisuudessaan. Aallon mukaan myös uudet työtaistelutoimet voivat olla mahdollisia.

– Ainakin tätä asiaa käsitellään. Eri asia on, millaisia päätöksiä tehdään ja jos tehdään, miten mahdolliset toimet ajoitetaan.

Teollisuusliiton lisäksi lakkoon ovat maanantaina menossa myös ylempiä toimihenkilöitä edustavan YTN sekä ammattiliitto PRO.

Valtakunnansovittelija vahvistaa, että kaikki maanantain lakot toteutuvat. Jopa 100 000 suomalaista jää lakkoon.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Tuoreimmat osastosta