HS: HIFK:n jättimäinen areena­kortteli kutistuu – neliöitä on karsittu 15 000 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: HIFK:n jättimäinen areena­kortteli kutistuu – neliöitä on karsittu 15 000

Helsinki Garden sijoittuu Olympiastadionin ja Helsingin jäähallin väliin. Havainnekuva on vanhojen ratkaisuiden mukainen.

Helsinki Garden sijoittuu Olympiastadionin ja Helsingin jäähallin väliin. Havainnekuva on vanhojen ratkaisuiden mukainen.

Julkaistu: 30.11. 16:32

Neliöitä on vähennetty liiketiloista, toimistoista, asunnoista ja majoituksesta.

Vielä viime keväänä Helsingin vanhan jäähallin kupeeseen oli nousemassa 15 000 kerrosneliötä isompi rakennus kuin nyt, kertoo Helsingin Sanomat.

Maan päälle on nyt sijoittumassa 60 000 ja maan alle 96 800 neliötä. Esimerkiksi toimistotiloista on nipistetty pari tuhatta neliötä yhteensä 18 000 neliöön. Liiketiloja ja kaupallisia vapaa-ajan tiloja syntyisi 24 000 eli 2 000 vähemmän kuin vielä viime keväänä.

Urheiluseura HIFK:n areenakorttelin viimeistelty asemakaavaesitys on kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyssä ensi tiistaina. Jos kaavamuutos etenee suotuisasti, valtuusto voi sinetöidä hankkeen tulevaisuuden ensi vuonna.

Hallihanke on saanut osakseen kritiikkiä. Esimerkiksi entinen pääministeri Paavo Lipponen piti HS:n mielipidekirjoituksessa tiettyjen suurten kaupunkihankkeiden toteuttamista, kuten Helsingin vanhan jäähallin viereen kaavaillun monitoimiareena Helsinki Gardenin rakentamista, katastrofaalisena ratkaisuna ja uhkana koko pääkaupungin tulevaisuudelle.

– Keskuspuistoon suunniteltu jättimäinen hirviö tuhoaisi Olympiastadionin kansallismaiseman, joka avautuu Oopperatalolta Keskuspuistoon. Ahneudella pitäisi olla rajansa, Lipponen kirjoitti mielipidekirjoituksessaan.

Tapahtuma-areenan lisäksi Helsinki Gardeniin on tulossa myös muun muassa hotelli, kuntoilukeskus ja ruokakauppa. Kokonaisuus on tarkoitus toteuttaa kokonaan yksityisellä rahoituksella. Hankkeen rakentajaksi on valittu YIT.