PAUn Nieminen: Tiesin Postin liikkeenluovutuksen tapahtuvan 1. syyskuuta, luin tiedotteet tarkkaan – omistajaankin oltiin yhteydessä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PAUn Nieminen: Tiesin Postin liikkeenluovutuksen tapahtuvan 1. syyskuuta, luin tiedotteet tarkkaan – omistajaankin oltiin yhteydessä

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo tienneensä 29. elokuuta, että Postin liikkeenluovutus tapahtuu syyskuun alussa.

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo tienneensä 29. elokuuta, että Postin liikkeenluovutus tapahtuu syyskuun alussa.

Julkaistu: 27.11. 18:10

Työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo tienneensä 29. elokuuta, että Postin liikkeenluovutus tapahtuu syyskuun alussa.

Posti tiedotti silloin siirtävänsä 700 pakettilajittelijaa tytäryhtiöönsä Posti Palveluihin ja vaihtavansa heidän työehtosopimuksensa Medialiiton ja Teollisuusliiton väliseksi.

– Silloin, kun ilmoitukset Postista tulivat, niin meillä ne luettiin kyllä huomattavan tarkkaan läpi, että milloin tapahtuu mitäkin. Mehän laitettiin silloin heti ne ensimmäiset työtaistelutoimet myöskin päälle tästä syystä, sanoo Nieminen.

Postin kiistassa on noussut tärkeäksi kysymys siitä, milloin omistajaohjauksessa tiedettiin liikkeenluovutuksesta, joka tehtiin 1. syyskuuta. Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on sanonut saaneensa tiedon asiasta 3. syyskuuta. Tosin Paatero myönsi eilen, että asiasta oli keskusteltu Postin hallituksen kanssa jo 21. elokuuta, mutta jos päivämäärä 1. syyskuuta oli silloin mainittu, se oli jäänyt häneltä huomiotta. Paatero sanoi koko ajan luulleensa Postin viestien perusteella, että 1. marraskuuta on olennainen päivä.

Media kysyi Niemiseltä, eikö hänellä ollut epäselvyyttä Postin tiedottamisesta, että milloin liikkeenluovutus astuu voimaan.

– Ymmärrän sen, että varmaan on kansalaisia ja ihmisiä, jotka eivät niitä tiedotteita niin tarkkaan lue, mutta minä edustan näitä 700:aa ihmistä, niin minun täytyy lukea ne hyvin tarkkaan. Jos minulla olisi siitä epäselvyys, niin minun pitäisi kyllä olla huolissani itsestäni, Nieminen sanoi keskiviikkona medialle sovun synnyttyä Paltan kanssa valtakunnansovittelijan toimistossa.

Omistajaankin oltiin yhteydessä

Nieminen sanoo olleensa myös välittömästi yhteydessä omistajaohjausosastoon.

– Olen varmaan aika monta viestiä niin puhelimella kuin sähköpostilla tämän asian osalta laittanut, ja toki varmaan näin, että enemmän hänen avustajilleen ja sinne virkakuntaan kuin itse Paaterolle, mutta kyllä tästä on toki omistajankin suuntaan viestitty.

Nieminen ei kuitenkaan muista, oliko viesteissä esillä päivämäärät.