HS: Alle 70 euron ”Canada Goose”-takkien sisältä on löytynyt kuvottavia yllätyksiä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Alle 70 euron ”Canada Goose”-takkien sisältä on löytynyt kuvottavia yllätyksiä

Kuvassa aitoja Canada Goose -takkeja.

Kuvassa aitoja Canada Goose -takkeja.

Julkaistu: 22.11. 11:30

Kiinasta tilattu tavara voi olla halpaa, mutta laadun kanssa saattaa olla välillä niin ja näin. Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomeenkin on tilattu kiinalaisia Canada Goose -talvitakkien alle 70 euron väärennettyjä kopioita, joiden sisällä on ollut haiseva yllätys.

Helsingin Sanomat on haastatellut tulliylitarkastaja Riikka Pakkasta, joka kertoo, että väärennettyjen Canada Goose -takkien täytteistä on löytynyt mätäneviä ankan osia.

– Siellä voi olla esimerkiksi nokkia, mätäneviä jalkoja tai ihon osia. Haju on myös sen mukainen, Pakkanen sanoo HS:lle.

Alkuperäiset, oikeat Canada Goose -takit voivat maksaa Suomessa noin 1 000 euroa ja niissä on untuvatäyte.

Tulliylitarkastaja muistuttaa jutussa, että kuluttajan hälytyskellojen pitäisi soida, jos tonnin takkia kaupataan satasella.

Epämääräisten ”Canada Goose”-takkien kauppaaminen suomalaisille on aiheuttanut ennenkin ongelmia. Taloussanomat uutisoi vuonna 2015, että eräs verkkosivusto markkinoi huonolla suomella merkkitakkeja jopa 85 prosentin alennuksella. Kaupan tiedot olivat kuitenkin hyvin epämääräiset.

Toisinaan taas vaatekaupat verkossa päättyvät ikävästi sen takia, että tuote on oikeasti ihan eri kokoa ja materiaalia kuin mainoskuvassa. Pari viikkoa sitten kerroimme Hämeessä asuvasta miehestä, joka ajatteli tilaavansa uuden talvitakin edullisesti. Hän löysi 70 dollarin hintaisen takin hollantilaisen nettikaupan sivuilta – tai niin hän luuli.

– Yrityksen piti olla Hollannissa. Kun sain takin, olikin se jotain muuta. Päällysmateriaali aivan eri kuin kuvissa, ja kauluksella ei mitään tekemistä myyntikuvan kanssa.

Myös luvattu koko 3XL paljastui Suomessa noin S-kooksi.

– Takki ei mahtunut edes käsistä päälleni. Tämä oli kolmas vaate, jonka ostin ulkomaalaisesta verkkokaupasta, ja nyt viimeinen. Palautusta ei voi tehdä, koska mitään papereita tai valmistajan tai myyjän nimiä ei ollut missään. Takki tuli Kiinasta eikä Hollannista, mies kertoi IS:lle.

Lue lisää: Atte tilasi netistä kivan talvitakin – paketista paljastui jotain ihan muuta: ”Viimeinen vaate, jonka ostan”

Oliko verkko-ostoksesi jotain ihan muuta kuin piti? Lähetä kuva IS:n WhatsAppiin: 040 660 9019.