PAU:n Nieminen: Ratkaisun avaimet ovat Postin hallituksen käsissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PAU:n Nieminen: Ratkaisun avaimet ovat Postin hallituksen käsissä

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Julkaistu: 21.11. 14:43

”Pöydässä on ihmiset, jotka pystyvät paperit kuittaamaan, kun saavat Postin hallitukselta valtuudet”

PAU:n puheenjohtajan Heidi Niemisen mukaan postilaisten tes-neuvotteluita jumittavan pakettilajittelijakiistan ratkaisun avaimet ovat nyt Postin hallituksen ja sitä ohjeistavan valtio-omistajan käsissä. Postin työriitaan ei saatu ratkaisua keskiviikon neuvotteluissa, joten postilakko jatkuu.

Niemisen mukaan neuvotteluja valtakunnansovittelijan toimistossa voidaan jatkaa samalla kokoonpanolla kuin tähänkin asti, koska pöydässä istuu kolme ihmistä, joilla on työsuhde Postiin. Niemisen mukaan asia on ihan puhtaasti siitä kiinni, millä valtakirjalla ja valtuuksilla he saavat neuvotteluissa toimia.

Nieminen kertoo, että Postin pääneuvottelijana on yhtiön työsuhdejohtaja.

– Siellä on kyllä ihmiset, jotka pystyvät paperit kuittaamaan, kun he vaan sen viestin saavat, että voivat kuitata. Olemme pystyneet tästäkin asiasta siellä keskustelemaan, mutta valtuuksia heillä ei varmaan nyt sitten ole ollut Postin hallitukselta edetä, Nieminen sanoo.

Osapuolet odottavat Niemisen mukaan parhaillaan valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan yhteydenottoa seuraavan tapaamisen ajankohdasta.

– Siinä valmiudessa olemme, että kun sovittelija ottaa yhteyttä, lähdetään taas sovitteluun. Itse työehtosopimuksessakaan kaikkia kysymyksiä ei ole vielä ratkaistu. Se on jäänyt pakettilajittelijoiden jalkoihin.

Omista työehtosopimuksistaan PAU neuvottelee työnantajaa edustavan Paltan kanssa.

STT on tavoitellut kommentteja Postin työsuhdejohtajalta Pasi Vuoriolta, mutta hän ei ole tavoitettavissa tänään kiireisen työtilanteen vuoksi. Myöskään Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola ei toistaiseksi ole vastannut kommenttipyyntöihin.

Keskusteluvälit Teollisuusliiton Aallon kanssa

Riita alkoi, kun Posti ilmoitti elokuussa siirtävänsä pakettilajittelijat tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn. Toisin kuin Posti tytäryhtiö on järjestäytynyt Medialiittoon, joka neuvottelee työehtosopimukset Teollisuusliiton eikä PAU:n kanssa. Pakettilajittelijat siirtyivät Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin marraskuun alusta alkaen.

Niemisen mukaan hänen ja Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon keskusteluvälit ovat ”ihan hyvät”. Julkisuudessa on epäilty liittojen käyvän kissanhännänvetoa jäsenistä.

– Meillä on ihan hyvät keskusteluvälit, ei sen asian suhteen ole mitään ongelmia. Molemmat ymmärretään tämä asia ja tiedämme, ettei tämä ole helppoa kummallekaan liitolle tällä hetkellä. Ihan ollaan hyvissä keskusteluväleissä.