Tältä näyttää Slush-konkarin 12 tunnin päiväohjelma – antaa vinkin, joka on ”kovaa valuuttaa” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tältä näyttää Slush-konkarin 12 tunnin päiväohjelma – antaa vinkin, joka on ”kovaa valuuttaa”

–Hyvä Slush-vinkki on varata hyvissä ajoin Messukeskuksen ravintolasta lounaspöytä, se on kovaa valuuttaa näihin aikoihin, Timo Argillander vinkkaa.

–Hyvä Slush-vinkki on varata hyvissä ajoin Messukeskuksen ravintolasta lounaspöytä, se on kovaa valuuttaa näihin aikoihin, Timo Argillander vinkkaa.

Julkaistu: 21.11. 6:00

Sijoittaja Timo Argillanderilla on torstaina edessä kiireinen päivä Slush-tapahtumassa. Päivän kohokohtia on harvinainen esitelmä.

Startup-tapahtuma Slush kerää taas yrityksiä, sijoittajia ja muita asiasta kiinnostuneita torstaiksi ja perjantaiksi Helsingin Messukeskukseen. Yksi osallistujista on IPR VC -sijoitusyhtiön johtava partneri Timo Argillander.

– Sijoittajavinkkelistä Slush alkaa jo keskiviikkona, koska silloin on Slush Investor Day Wanhassa Satamassa, Argillander kertoo.

– Minulla on siellä joukko tapaamisia, ja siellä ad hoc -tyyppisesti aika hyvin törmää muihin sijoittajiin, ja pääsee keskustelemaan kollegoiden kanssa.

Slushin virallinen aloituspäivä torstai on kuitenkin vauhdikkain. Tänä vuonna Argillanderin Slush-suunnittelu on jäänyt matkojen ja muiden kiireiden takia hieman viime tinkaan.

– Olen tehnyt valmisteluja parilla eri tavalla. Olen käynyt meidän sijoituskohteita läpi, onko heillä käynnissä jatkosijoitusneuvotteluja, joihin he tarvitsevat meidän edustajan mukaan. Lisäksi olen sopinut tapaamisia sijoittajakollegoiden kanssa, joiden kanssa voimme tehdä sijoituksia yhdessä, hän kertoo.

– Slush-työkalun kautta taas on tullut yhteydenottoja, osa meille räätälöityjä, osa vähän yleisempiä. Työkaveri taas on kerännyt listaa kiinnostavista yrityksistä. Olen katsonut ristiin nämä kaksi listaa ja sopinut sen perusteella joitakin tapaamisia.

Lisäksi allakkaan on mahtunut muutama kiinnostava esitys sekä pari kutsutapahtumaa.

Argillanderin edustama IPR VC on mediasisältöihin erityisesti televisio- ja elokuva-alan tuoteoikeuksiin eli esimerkiksi ohjelmaformaatteihin ja tv-sarjoihin erikoistunut pääomarahasto.

Slushissa pääajatuksena on tutustua pidemmällä tähtäimellä kiinnostaviin yrityksiin sekä avustaa nykyisiä sijoituskohteita neuvotteluissa uusista sijoituskierroksista muiden sijoittajien kanssa.

– Tavoitteena on myös ymmärtää, mihin markkina kehittyy. Kun teen sijoituspäätöksiä, minulla kuuluu olla ymmärrystä kokonaismarkkinan kehityksestä myös teknologian kannalta, hän selittää.

Ensimmäinen Slush-päivä alkaa sähköpostien hoidolla toimistolla. Messukeskukseen Argillander saapuu noin kymmenen aikaan.

– Käyn aluksi kiertelemässä, ja se on myös hyvä tapa tavata sattumalta ihmisiin. Ensimmäinen tapaaminen on kello 11 aikaan. Kyseessä on IPR VC -yhtiön sijoituskohde, joka hakee lisää rahoitusta uudella rahoituskierroksella. IPR VC on jo päättänyt sijoittaa, mutta hakee mukaan myös muita sijoittajia, joten Argillander on mukana startupin neuvotellessa uuden mahdollisen sijoittajan kanssa. Päivän aikana on pari muutakin vastaavaa tapaamista.

– Torstaille ei sattunut sovittua yhtään uuden startupin tapaamista, mutta sellainen saattaa hyvinkin johonkin väliin ilmestyä, hän arvioi.

Puolen päivän aikoihin hän aikoo käydä kuuntelemassa Jam City- ja Unity-peliyhtiöiden esitystä.

– Peliyhtiöitä, teknologiatoimittajia, tunnen heitä jonkun verran, mutta kiinnostava kuulla lisää, Argillander arvioi.

Kello yhden aikaan vuorossa on lounas toisen sijoittajan kanssa, jossa keskustellaan mahdollisesta yhteistyöstä.

– Ja hyvä Slush-vinkki on varata hyvissä ajoin Messukeskuksen ravintolasta lounaspöytä, se on kovaa valuuttaa näihin aikoihin, hän myhäilee.

Tämän jälkeen on aikataulussa hieman tilaa.

– Olen pitänyt kalenterissa välejä, sillä kuitenkin tulee jonkun verran pyyntöjä tapaamisiin joko meidän sijoituskohteisiin tai muihin juttuihin liittyen, hän kertoo.

Kuvituskuva

Satunnaisia tai lyhyellä varoitusajalla järjestettyjä tapaamisia on Argillanderin mukaan tullut Slushissa aina, ja joskus niistä on osoittautunut erittäin tärkeiksi.

– Esimerkiksi tutustuminen johonkin toiseen sijoittajaan, josta on myöhemmin ollut suurta hyötyä jollekin omalle sijoituskohteelle, Argillander muistelee.

Puoli kolmen aikoihin hän aikoo seurata esitystä Fortniten menestyksen taustoista.

– Peliala kohdentaa paljon markkinointiviestintää suoraan loppukäyttäjiin, mutta elokuvan ja television alalla ollaan tässä vielä lapsenkengissä ja mennään aika lailla massamainonnan kautta, Argillander kertoo.

– Tv- ja elokuva-alallakin pitäisi kuitenkin oppia tuntemaan niiden sisältöjen kuluttajia ja tarjota sisältöjä suoraan heille. Tässä on tv- ja elokuva-alalla paljon opittavaa peleistä.

Puoli viideltä on vuorossa esitys Twitchin perustamisesta.

– Se on erityisesti palveluna mielenkiintoinen ilmiö. Miten on syntynyt kokonaan uusi palvelu esports-sisällön välittämiseen, Argillander selittää.

– Tunnen tarinan yleisellä tasolla, mutta odotan tätä erityisesti, sillä en ole missään yhteydessä maailmalla aiemmin kuullut perustajan omaa kertomusta.

Illalla Argillander on ilmoittautunut asianajotoimisto Nordian tilaisuuteen sekä saksalaisten järjestämään sijoittajaillalliseen.

– Saksalaiseen tapaan hyvin tehokkaasti tulee monen yrityksen esitykset lyhyessä ajassa, hän kertoo.

Päivä päättyy kymmenen aikoihin.

– Jätän loput juhlat väliin ja menen kotiin. Pitää olla taas skarppina aamulla, Argillander sanoo.