Fazer investoi 30 miljoonaa euroa kauramyllybisnekseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fazer investoi 30 miljoonaa euroa kauramyllybisnekseen

Fazeri rakensi kauramyllyn vuonna 2013. Sen kapasiteetti kaksinkertaistettiin vuosina 2016–2017.

Fazeri rakensi kauramyllyn vuonna 2013. Sen kapasiteetti kaksinkertaistettiin vuosina 2016–2017.

Julkaistu: 20.11. 13:11

Fazer jatkaa panostuksia kaurabisnekseen.

Fazer-konserni investoi yli 30 miljoonaa euroa myllyliiketoimintansa laajentumiseen Lahdessa ja Lidköpingissä, Ruotsissa. Investointi kaksinkertaistaa yhtiön kauramyllyliiketoiminnan kapasiteetin.

– Kauran suosio kasvaa maailmanlaajuisesti ja Fazer hyödyntää kauraa koskevaa tietämystään yhä suuremmissa määrin, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sanoi tiedotteessa.

Investointi jakautuu tasan Lahden ja Lidköpingin myllyjen kesken.

Kun kahden uuden myllyn laajennukset on saatu päätökseen, Fazer kertoo olevansa Pohjoismaiden suurin kauramylläri ja yksi Euroopan johtavista.

Yhtiö painottaa strategiassaan yhä enemmän kasvipohjaisia tuotteita ja tähtää niiden suurimmaksi tarjoajaksi Pohjois-Euroopassa.

Aiemmin tänä vuonna Fazer julkisti investoinnin kauran kuorista ksylitolia valmistavasta tuotantolaitoksesta. Uusimmalla teknologialla ksylitolia valmistava tehdas rakennetaan myllyn viereen Lahteen.

Hiljattain Fazer ja EIB allekirjoittivat 40 miljoonan euron lainan käytettäväksi Fazerin tutkimus- ja tuotekehitystyöhön, jossa ksylitolitehtaan rakentaminen on osa.