Tällaisen sovintoesityksen PAU hylkäsi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tällaisen sovintoesityksen PAU hylkäsi

Julkaistu: 19.11.2019 18:49

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi maanantain ja tiistain välisenä yönä sovintoehdotuksensa Postin työriitaan.

Työntekijäpuolta edustava PAU hylkäsi ehdotuksen, jossa esitettiin muun muassa seuraavaa:

Palkat

– Palkkoja korotetaan yleiskorotuksella tänä vuonna ja ensi vuonna. Korotuksen prosentti on keskiarvo, joka lasketaan Teknologiateollisuuden ja Kemianteollisuuden myöhemmin neuvoteltavien yleiskorotusten tasosta.

– Korotuksen voimaantuloajankohta määräytyy samoin kuin teknologiateollisuuden työntekijöitä koskevassa sopimuksessa sovitaan.

– Jos viimeistään aamuyöllä neljältä aloitettu työ jatkuu kuuden jälkeen, maksetaan yötyölisää myös aamutunneilta, kuitenkin enintään kello yhdeksään asti. Aiemmassa työehtosopimuksessa yötyölisää maksettiin enintään kello 12 asti.

Lisät

– Aattopäivänlisää ei sovelleta vuoteen 2021 jatkuvalla sopimuskaudella. Pääsiäislauantaina sekä juhannus- ja jouluaattona kello 00–18 välillä tehdystä työstä maksettiin aiemmassa työehtosopimuksessa palkan päälle yksinkertaista tuntipalkkaa vastaava korvaus.

– Työntekijöille maksettu sairauslomalisä poistuu sopimuskaudelta.

– Vuosilomapalkkaan ja lomakorvaukseen lisätty vuosilomalisä poistuu sopimuskaudelta.

Työryhmät

– Osapuolet perustavat työryhmän, jonka tarkoituksena on rakentaa työaikapankkimääräykset nykyisen joustovapaajärjestelmän tilalle.

– Kehitystyöryhmässä tarkastellaan postialan murrosta, tulevaisuuden jakeluratkaisuja ja niiden vaikutusta työehtoihin. Tarkoitus on löytää ratkaisu, joka tukee yritysten toimintaa ja auttaa niitä sopeutumaan murrokseen.

– Kolmannessa työryhmässä tarkastellaan mahdollisuuksia vuosilomapäivien laskentasäännön uudistamiseksi.