Valtakunnansovittelija: Postin lakkoon sovintoesitys myöhemmin illalla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Valtakunnansovittelija: Postin lakkoon sovintoesitys myöhemmin illalla

–Neuvotteluissa on edelleen vaikeita kysymyksiä, ja osaa niistä tullaan edelleen käsittelemään, eli jatketaan työtä niiden osalta, valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala toteaa.

–Neuvotteluissa on edelleen vaikeita kysymyksiä, ja osaa niistä tullaan edelleen käsittelemään, eli jatketaan työtä niiden osalta, valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala toteaa.

Julkaistu: 18.11. 15:36, Päivitetty 18.11. 15:53

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala arvioi, että hän voi tehdä myöhään tänään ensimmäisen sovintoesityksen Postin lakkoa koskevissa neuvotteluissa.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala aikoo mahdollisesti tehdä sovintoesityksen myöhemmin tänä iltana.

– Neuvotteluissa on edelleen vaikeita kysymyksiä, ja osaa niistä tullaan edelleen käsittelemään, eli jatketaan työtä niiden osalta, Piekkala toteaa.

Neuvotteluissa on hänen mukaansa ”tavallaan” edistytty. Piekkala ei voinut arvioida tarkkaa aikaa sovintoesitykselle, mutta sen kanssa todennäköisesti menee myöhään.

Tämänpäiväiset neuvottelut ovat Piekkalan mukaan olleet eilisiä vaikeammat, pääasiassa sen takia, että vuorossa ovat olleet vaikeammat asiakokonaisuudet.

Yksi vaikeimmista kysymyksistä liittyy Aarton mukaan 700 paketti- ja verkkokauppatyöntekijään, jotka Posti on syyskuusta alkaen siirtänyt Posti Palvelut Oy:hyn. Samalla työntekijät siirtyivät Teollisuusliiton työehtosopimuksen alle. PAU:n mukaan Posti haluaa käytännössä leikata palkkoja jopa 40 prosenttia, ja PAU haluaakin Posti Palvelut Oy:hyn siirretyt työntekijät takaisin PAU:n sopimuksen piiriin

– Tämä on yksi niistä asioista, joita käsitellään myöhemmin.

Osapuolet olivat vähäsanaisia tauolle poistuessaan. Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi, ettei tässä vaiheessa ole mitään kommentoitavaa.

Hänen mukaansa paljon on vielä kesken ja että sovintoesitys on valtakunnansovittelijan päätettävissä.