Pieni nokialaispanimo ajatteli isosti – onko tässä kaikkien aikojen massiivisin joulukalenteri? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pieni nokialaispanimo ajatteli isosti – onko tässä kaikkien aikojen massiivisin joulukalenteri?

Nokian Panimo valmistaa joulukalenterin tilauksesta. Yrityksestä kerrotaan, että kuvausta varten se rakennettiin pala palalta pihalle. Kuvauksen jälkeen kalenteri purettiin.

Nokian Panimo valmistaa joulukalenterin tilauksesta. Yrityksestä kerrotaan, että kuvausta varten se rakennettiin pala palalta pihalle. Kuvauksen jälkeen kalenteri purettiin.

Julkaistu: 15.11. 16:43

Varsinaista massahittiä panimo ei tuotteesta odota, ellei massalla tarkoiteta painoa.

Pienikin voi ajatella isosti. Näin tuumasi Nokian Panimo ja lanseerasi jättimäisen olutjoulukalenterin.

Jokaisesta 24 luukusta paljastuu nimittäin 1 000 tölkkiä Keisari-olutta. Yhteensä joulukalenterista saa siis 24 000 tölkkiä.

Nokian Panimo kertoi joulukalenterista facebook-sivullaan.

”Kun tehdään, tehdään niin että tuntuu. 24 tölkin joulukalenterit on neuvolakamaa, kun täräytetään takapihalle keisarillinen joulukalenterien karvalakkimalli: 1000-pack-kalenteri. Ensimmäisille ostajille toimitus ja ämpäri kaupan päälle! Kaikki luukut, K-18.”

Joulukalenteri sisältää 24000 tölkkiä olutta.

Joulukalenteri sisältää 24000 tölkkiä olutta.

Talousjohtaja Janne Paavolan mukaan idea juontaa muutaman vuoden taakse. Silloin Nokian Panimo teki Keisari 1 000 -olutlaatikon. Se oli Paavolan mukaan tuolloin vastaveto Karjalan 100-olutlaatikolle, joka paistatteli julkisuudessa.

– Mietimme, että eihän tuossa sadassa mitään, tehdään isompi. Tuhannen oluen laatikko oli suosittu. Olutjoulukalenterit ovat olleet viime aikoina esille, joten ajattelimme, että tehdään seuraavaksi sellainen mekin.

Paavola ei usko, että joulukalenterista tulee varsinaista massahittiä, mutta ainakin muutamaa kauppaa hän odottaa. Facebookissa Nokian Panimo lupaa ensimmäisille ostajille ilmaisen kotiinkuljetuksen, mutta haastattelun aikana Paavola heltyi ja lupasi sen kaikille kalenterin ostajille.

– Täällä Suomen maassa, siis.

Joulukalenteri on myynnissä tämän vuoden loppuun, ja se valmistetaan tilauksesta. Hintaa tuotteella on 48 000 euroa. Painoa paketilla on 13 000 kiloa, joten oma peräkärry kannattaa jättää kotiin.

– Tämä paketti on melkein yhtä suuri kuin meidän panimomme, naureskelee pienpanimon Paavola.