Saksan pelättiin jo suistuneen taantumaan – yllätti repäisemällä talouden kasvuun - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Saksan pelättiin jo suistuneen taantumaan – yllätti repäisemällä talouden kasvuun

Teollisuusmaisemaa Thyssenkruppin tehtaan edustalla Saksan Duisburgissa 11. marraskuuta.

Teollisuusmaisemaa Thyssenkruppin tehtaan edustalla Saksan Duisburgissa 11. marraskuuta.

Julkaistu: 14.11. 9:38

Saksan talouden kasvuvauhti kiihtyi kolmannella vuosineljänneksellä vuodentakaisesta. Edellisneljännekseen verrattuna talous ponnisti vastoin odotuksia kasvuun. Näin ollen Euroopan talousveturi vältti niukasti teknisen taantuman.

Saksan tilastokeskuksen tänään julkistamien alustavien tietojen mukaan maan bruttokansantuote kasvoi heinä-syyskuussa 0,5 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta, kun edellisneljänneksellä talous kasvoi työpäiväkorjattuna 0,3 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Heinä-syyskuun kasvua tarkistettiin hiukan alaspäin aiemmin ilmoitetusta 0,4 prosentista.

Ekonomistit olivat uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa povanneet kolmannelle neljännekselle juuri 0,5 prosentin kasvua.

Tilastokeskuksen mukaan talouden kasvun taustalla oli yksityisen ja julkisen kulutuksen kasvu kun taas investoinnit koneisiin ja laitteisiin supistuivat.

Kausitasoittamattomana bruttokansantuote kasvoi 0,8 prosenttia, kun toisella neljänneksellä se supistui 0,1 prosenttia vuotta aiemmasta

Heinä-syyskuuhun verrattuna talous kasvoi 0,1 prosenttia, kun ekonomistit olivat odottaneet talouden supistuneen 0,1 prosenttia. Toisella neljänneksellä talous supistui tarkistettujen tietojen mukaan 0,2 prosenttia, kun aiemmin oli ilmoitettu sen supistuneen 0,1 prosenttia.