Tästä postilakossa on kyse - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tästä postilakossa on kyse

Julkaistu: 13.11. 19:10, Päivitetty 14.11. 10:45

Postilakon osapuolet kiistelevät lähes kaikesta.

Postilakon osapuolet, Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni Pau yrittivät turhaan ratkoa kiistojaan valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona. Vaikeaa työriitaa ratkotaan seuraavan kerran perjantaina.

Mistä lakossa, joka näyttää pitkittyvän ja voi laajeta tukilakoiksi, olikaan kyse?

Taloussanomat käy läpi riidan vaiheita. Sekä PAU että Palta ovat myös itse julkaisseet lakon syistä kymmenen keskeistä kysymystä omilla sivuillaan. Etujärjestöjen antamat tiedot ovat osin hyvinkin ristiriitaisia keskenään.

PAU lakkoili viimeksi vuonna 2015.

PAU lakkoili viimeksi vuonna 2015.

Pitkä historia

Nyt neuvotellaan Paun ja Paltan kesken viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksesta, joka päättyi lokakuussa, mutta riita on muhinut vuosia. Posti on 2010-luvulla alkanut uudistaa liiketoimintaansa ja haluaa säästää henkilöstökustannuksissa jyrkästi laskevan kirjepostin ja kasvavan kilpailun tilanteessa. Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen katsoo, että Posti on hakenut palkanalennuksia jo vuodesta 2011.

Vuonna 2015 Pau lakkoili viimeksi. Tuolloin ulkopuolisen työvoiman käyttö sallittiin ja muutosturva purettiin. Vuonna 2017 erimielisyydet kärjistyivät uudestaan, kun Posti perusti uuden tytäryhtiön Posti Palvelut Oy:n ja siirsi sille yli 2 000 sanomalehdenjakajaa Teollisuusliiton jakelua koskevan työehtosopimuksen alle.

Sanomalehdenjakajien palkat laskivat Paun mukaan keskimäärin 40 prosenttia.

Keväällä Posti ja Palta esittelivät Paulle säästöohjelmaa, jossa ehdotettiin palkkakustannuksien leikkaamista 60 miljoonaa euroa, mutta neuvottelut eivät edenneet.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienaa huippupalkkaa. Hän ilmoitti Lokakuussa eroavansa.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienaa huippupalkkaa. Hän ilmoitti Lokakuussa eroavansa.

Kaksi totuutta?

Tämän vuoden elokuusta Paulta paloivat lopullisesti käämit, kun Posti kertoi, että se on siirtänyt syyskuusta alkaen myös 700 paketti- ja verkkokauppatyöntekijää Posti Palvelut Oy:hyn. Myös heihin sovelletaan jatkossa Teollisuusliiton tesiä.

Samaan aikaan kävi ilmi, että Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienaa huippupalkkaa, vaikka yhtiö tekee palkkojen ja työehtojen heikennyksiä. Lokakuussa Malinen ilmoitti eroavansa. Tes-kiistoihin Malisen palkkakohu ei varsinaisesti liittynyt, mutta kuumensi tunteita.

Syyskuussa, kun palkkasoppaan oli kauhansa pistänyt myös valtio-omistaja ja pääministeri, Posti ilmoitti 700 työntekijän kokonaispalkan säilyvän ennallaan 31. tammikuuta 2022 saakka. Tämä ei käynyt Paulle, joka katsoi, että Postin hallitus pelaa aikaa tarjoamalla siirtymäaikaa palkkojen romuttamiselle.

Paun mukaan pakettimarkkinassa Postin pääkilpailijat eivät käytä Teollisuusliiton ja Medialiiton, vaan Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT), ja ALT:n, Autoliikenteen Työnantajaliiton, välistä työehtosopimusta.

Paltan mukaan Posti noudattaa ”ainoana yhtiönä postinjakelussa monopoliajalta peräisin olevaa PAU:n työehtosopimusta”, 16 muuta jakeluyhtiötä Teollisuusliiton tesiä.

AKT:n mukaan ainakin alan muut suuret, Matkahuolto, PostNord, DHL ja DB Schenker käyttävät sen työehtosopimusta.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU järjesti mielenosoituksen Postin työehtojen romuttamista vastaan.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU järjesti mielenosoituksen Postin työehtojen romuttamista vastaan.

Kiistaa kiistasta

Palta katsoo, että neuvottelupöydässä voidaan sopia ainoastaan uudesta viestinvälitys- ja logistiikka-alan tesistä Paun kanssa. Paun vaatimuksiin kuuluu sen sijaan myös, että pääkiistan kohteena olevat 700 pakettilajittelijaa siirretään takaisin omaan tesiin.

Palta ei hyväksy pakettijakelijoiden ”koplaamista” mukaan ja sanoo, että neuvottelee ainoastaan Posti Oy:n palveluksessa olevasta vajaasta 10 000 henkilöstä.

– 700 henkeä tässä kummittelee, mutta minulla ei ole mandaattia neuvotella heitä koskevista työehdoista, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi Taloussanomille neuvotteluiden alla.

Pau on toistuvasti sanonut, että se ei aio hyväksyä ”työehtoshoppailua”, joka avaa Postilla mahdollisuuden palkata uuttakin työvoimaa aiempaa heikoimmilla ehdoilla.

Palkka- ja työaikakiistoja

Paun mukaan Postin tes-muutokset merkitsevät kohtuuttomia palkanalennuksia.

– Tässähän ei voida tavata millään tavalla puolivälissä. Kun toinen osapuoli haluaa 40 prosentin palkanalennuksia niin sellaista sopimusta ei tule, että tulisimme vastaan 20 prosentissa, Paun Nieminen sanoi tullessaan valtakunnansovittelijan toimistolle.

Paun nykyisen ja Teollisuusliiton tesin palkkojen, työaikojen ja -ehtojen vertailu on vaikeaa. Pau on todennut, että 700 hengen palkat alenisivat jopa 30–50 prosenttia.

Paltan mukaan työehtoihin ja palkkoihin tarvitaan välttämättä muutoksia, jotta Postin kilpailukyky voidaan turvata. Summat ovat Paltan mukaan kuitenkin pienempiä kuin Pau väittää. Paltan ja Postin mukaan nykyiset henkilökohtaiset palkat eivät laske tulevalla sopimuskaudella. Myös ilta- ja yötyölisät säilyvät nykytasolla.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sekä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto neuvottelivat tänään Vuokko Piekkalan johdolla.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sekä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto neuvottelivat tänään Vuokko Piekkalan johdolla.

Paun:n mukaan Posti takaa vain 1–2 vuodeksi osan palkkatekijöistä, ei esimerkiksi osa-aikaisten lisätyökorvausta tai viikonloppulisää. Uudet työntekijät, määräaikaiset sekä vuokratyöntekijät tippuisivat heti pienemmille palkoille.

Paun mukaan Teollisuusliiton tes on kauttaaltaan PAU:ta heikompi. Odotettavissa on muun muassa 150 tuntia lisää työtunteja vuodessa.

– Työaika taitaa olla [tesissä] 20 minuuttia pidempi päivässä kuin heidän omassa työehtosopimuksessa, Aarto myöntää.

Paltan mukaan Posti tarvitsee asiakkaiden tarpeet huomioon ottavaa työvuorosuunnittelua. Se on nykyisin liian jäykkä, kun työvuorot lyödään lukkoon 5–6 viikkoa etukäteen ja muutosten tekeminen on vaikeaa.

Paun mukaan sopimuksessa on jo nyt laajat paikallisen sopimisen mahdollisuudet. Paun mukaan se ei ole kuitenkaan hyväksynyt, että muutoksia työvuoroihin tehdään samana päivänä tai edellisenä, koska se vaikeuttaisi perheellisten postilaisten elämää.

Molemmat osapuolet ovat esittäneet erilaisia laskelmia kokoaikaisten postilaisen kuukausipalkoista. Niiden keskinäinen vertaaminen on hyvin vaikeaa.

Paun ja Paltan päiväjakelussa tuntipalkat ovat 11,34–14,41 euroa, yötyölisä 30 prosenttia tuntipalkasta laskettuna eli 3,4–4,3 euroa tunnissa. Teollisuusliiton ja Medialiiton tesin palkkataulukoiden tuntipalkat ovat 8,90–10,26 euroa ja yötyöstä päälle 0,8 euroa tunnilta.

Postin rekrytointikeskus Länsi-Pasilassa.

Postin rekrytointikeskus Länsi-Pasilassa.

Laillista vai laitonta?

Postin vuokratyön käyttö kärventää Pauta myös. Posti on tuonut vuokratyövoimaa sekä perusjakeluun että työtaistelutilanteisiin.

Paltan mukaan on normaalia, että oman henkilöstön rinnalla työskentelee vuokratyöläisiä ja alihankintakumppaneita ruuhka-aikoina. Esimerkiksi joulusesonkiin Postin on palkattava noin 3 000 henkeä vuokratyövoimaa, jota ilman ”suomalaisten joulu vaarantuisi”.

Paun mukaan SOL Henkilöstöpalveluiden vuokratyöntekijöitä on jo lähes kaikissa Postin työpaikoissa.

Paltan mukaan ”vuokratyövoiman käyttö laillisen lakon aikana ei ole vastoin kansainvälisiä tai kotimaisia sopimuksia”. PAU:n mukaan ”jos Posti käyttää vuokratyövoimaa lakon aikana, rikkoo se Suomea sitovia kansainvälisiä sopimuksia”.

Lähteinä Pau/Palta (10 kysymystä ja vastausta), Ilta-Sanomat, Yle ja Kauppalehti.