Posti vastaa PAUn väitteeseen Liedon pakettikeskuksen tapahtumista: ”Aidan purkaminen on normaali, mutta kuitenkin melko harvinainen toimenpide” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Posti vastaa PAUn väitteeseen Liedon pakettikeskuksen tapahtumista: ”Aidan purkaminen on normaali, mutta kuitenkin melko harvinainen toimenpide”

Julkaistu: 11.11.2019 12:51

Postin ja PAU:n lakkokiista on saanut koomisiakin piirteitä, kun osapuolet kertovat erilaisia näkemyksiä siitä, miksi pakettikeskuksen aidassa on uusi kulkureitti.

Posti on kertonut oman versionsa Varsinais-Suomessa Liedon pakettikeskuksessa sattuneesta erikoisesta tapahtumasarjasta. Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) näkemys on aivan toinen.

Pau kertoi Postin ensimmäisenä lakkoaamuna, että Liedossa pakettikeskuksessa vuokratyöntekijöitä on mennyt sisään keskuksen verkkoaitaan tehdystä reiästä.

Sisään menneitä vuokratyöntekijöitä on kaikkiaan noin 20, Postin Varsinais-Suomen osaston pääluottamusmies Tommi Tienpää kertoo Taloussanomille.

Kuvituskuva

Työnantaja oli tilannut miehet leikkaamaan keskuksen ympärillä olevaan verkkoaitaan uuteen kohtaan reiän, jotta lakkovahdit eivät pääse vuokratyöntekijöiden kanssa keskustelemaan, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi aiemmin STT:lle.

Posti toimitti myös kuvia, joissa liiton mukaan näkyy kulkureitin avaaminen aamuvarhain kuudelta.

PAU:n Nieminen arvosteli Postin toimintaa.

– Hämmästelen, että valtio-omisteisessa yrityksessä henkilöstöpolitiikka voi olla sitä, että vuokratyöntekijöille tehdään reikiä aitaan, että he pääsevät lakkovahtien ohi.

Postin mukaan aitaa ei avattu siksi, että vuokratyöntekijät olisi viety sisään ohi lakkovahtien.

Uusi kulkuaukko Liedon postikeskuksessa.

Uusi kulkuaukko Liedon postikeskuksessa.

Portti, josta työntekijät tulevat ”normaalisti” sisään.

Portti, josta työntekijät tulevat ”normaalisti” sisään.

Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja viestitti Taloussanomille, että ”matka sisätiloihin on uutta kulkureittiä pitkin huomattavasti aiempaa lyhyempi”. Matka lyheni Postin mukaan arviolta useita kymmeniä metrejä.

Ainasoja sanoi, että hänen tietääkseen uudella kulkureitillä ei ollut mitään tekemistä lakon kanssa.

– Kulkureitti on tarkoitettu kaikille työntekijöille, ei ainoastaan vuokratyöntekijöille. Aidan purkaminen on normaali, mutta kuitenkin melko harvinainen toimenpide. Aitaa saatetaan purkaa esimerkiksi tilanteissa, joissa ajojärjestelyt muuttuvat tai oikea portti on rikki, Anasoja kertoi.

Kysymykseen siitä, että miksi ”matkan lyhentäminen sattui juuri lakkoaamulle”, Ainasoja vastasi näin.

– Nämä ovat hetkiä, jolloin huoltohenkilöstöllä on hyvä mahdollisuus operoida esimerkiksi parkkipaikoilla ja sellaisissa kohteissa, missä muuten on vilkasta liikennettä.

Tuoreimmat osastosta