Halpa-Hallin johtaja tyrmää hallituksen sähköautosuunnitelman: ”Tarkoittaisi 1,2 miljoonan euron laskua” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Halpa-Hallin johtaja tyrmää hallituksen sähköautosuunnitelman: ”Tarkoittaisi 1,2 miljoonan euron laskua”

Kauppaketju Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylisen mielestä maan hallituksen esitys latauspisteiden rakentamisesta tulisi yrityksille liian kalliiksi.

Julkaistu: 8.11.2019 20:12

Hallituksen kaavailemat latauspisteiden rakentamiset tulisivat yritysten mukaan liian kalliiksi.

Pääministeri Antti Rinteen (sd) hallituksen esitys sähköautojen latauspisteistä mietityttää monia talousosaajia. Kauppaketju Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylisen mukaan hallituksen esitys on yksinkertaisesti ylimitoitettu.

Hän kertoo kantansa Twitter-tilillään.

– Laskin nopealla laskutoimituksella nykyhintoihin perustuen, että meidän yhtiölle tämä tarkoittaisi noin 1,2 meur laskua. Mietityttää kovasti, hän sanoo tilillään.

Hallituksen esityksen mukaan muihin kuin asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joissa on yli 20 pysäköintipaikkaa, tulee asentaa latauspiste 10 prosentille pysäköintipaikoista vuoteen 2025 mennessä. 

Keskuskauppakamari: Ei ole kohtuullista

Ylinen viittaa Keskuskauppakamarin johtavan liikenne- ja elinkeinopoliittisen asiantuntijan Päivi Woodin kritiikkiin hallituksen kaavailuja kohtaan.

– Direktiivi sähköautojen latausinfrasta on saanut Suomessa korean kansallisen kuorrutuksen, kun sitä ollaan tuomassa lainsäädäntöön. Ei ole kohtuullista, että yhdessä jäsenvaltiossa asetetaan huomattavasti korkeammat velvoitteet kuin muualla Euroopassa, Wood sanoo STT:n mukaan.

MaRa ry: Raskaasti ylimitoitettu

Myös Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry katsoo sähköautojen latauspisteitä koskevien uusien rakentamis­velvoite­suunnitelmien olevan raskaasti ylimitoitettuja.

– Käytännössä esimerkiksi sesonkiluonteisesti toimiva kesähuvipuisto voisi joutua rakentamaan jopa 200 ja hiihtokeskus jopa 100 latauspistettä, etujärjestö kertoi kantanaan tällä viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?