Järvenpään K-Citymarket on valittu maailman parhaaksi ruokakaupaksi – ”Teimme sen!”

Voittaja julkistettiin Lontoossa järjestetyssä gaalassa.

Järvenpääläinen kauppias Markku Hautala valmistaa suosittuja susheja riisistä, jota yleensä saa vain Japanista.

Järvenpään K-Citymarket on valittu maailman parhaaksi ruokakaupaksi.

K-ryhmä tiedottaa asiasta Twitterissä.

– Teimme sen! K-Citymarket Järvenpää voitti IGD Store of the Year 2019 -palkinnon! K-ryhmä hehkuttaa.

K-ryhmä on myös julkaissut kuvan Järvenpään K-Citymarketin kauppiaan Markku Hautalan iloisista tunnelmista Lontoossa.

– K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautalan tunnelmia, kun kädessä on tuore palkinto IGD Awardseista Store of the Year 2019 -kategoriasta. Onnea koko K-Citymarket Järvenpään tiimi, twiitissä lukee.

Keski-Uudenmaan haastattelema kauppias kertoi paikan päällä Lontoossa olevansa hämmentynyt voitosta.

– Hämmentyneet fiilikset on, mutta onhan tämä ihan mahtavaa, että pieni Suomi ensimmäistä kertaa pesee koko maailman, hän iloitsi.

Lehden mukaan kauppias oli purskahtanut itkuun, kun tulokset julkaistiin.

IGD on Kansainvälinen ruokakauppa-alan organisaatio. Nyt kerta oli ensimmäinen, kun suomalaiskauppa oli edustettuna yhtenä Store of the Year -finalistikaupoista.

Muut finalistit olivat Giant Heirloom (Philadelphia, Yhdysvallat), Sainsbury's (Selly Oak, Britannia) Sam's Club Now (Dallas, Yhdysvallat), Pão de Açúcar (São Paulo, Brasilia) ja SuperValu (Clonakilty, Irlanti) ja Fooby (Lausanne, Sveitsi).

Hautalan luotsaama kauppa on tullut tunnetuksi valikoimista, joiden perässä tullaan kauempaakin ostoksille. K-Citymarket Järvenpää tunnetaan muun muassa sushivalikoimasta, aidossa italialaisessa pizzauunissa valmistettavasta pizzasta ja itse tehdystä jäätelöstä.

IGD:n verkkosivujen mukaan kaikki kilpailun finalistit ovat innovatiivisia, rajoja rikkovia ja asiakkaansa etusijalle asettavia.

Kotkalaislähtöinen Hautala on kolmannen polven K-kauppias, joka toimi aiemmin K-market Marskin kauppiaana Porvoossa ja sitä ennen Helsingissä. Kauppiasperheeseen kuuluu kauppiaan lisäksi vaimo ja kolme lasta.

Voitosta uutisoi ensin Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?