Kovatuloisten listalla oli aamulla Supercell-miljonäärejä – iltapäivällä heitä löytyikin listalle lisää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kovatuloisten listalla oli aamulla Supercell-miljonäärejä – iltapäivällä heitä löytyikin listalle lisää

Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja eivät ole ainoat Supercell-miljonäärit viime vuoden tulokärjessä.

4.11.2019 17:22

Suurituloisimpien suomalaisten listan kärjestä löytyivät jälleen tutut nimet. Supercell-kaksikko Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja oli koko Suomen tulolistan kärjessä. Lisäksi listan terävimmän kärjen tuntumassa oli Supercellin perustajiin kuuluva Lassi Leppinen.

Tulolistan ykkösenä olevan Paanasen verotettavat tulot olivat viime vuonna yhteensä 109,9 miljoonaa euroa. Tulokuninkaiden kakkosen, Supercellin perustajan ja luovana johtajana toimineen Kodisojan kokonaisansiot nousivat 98,3 miljoonaan euroon.

Lassi Leppisen ansiot olivat yhteensä 12,5 miljoonaa. Ansiotuloa oli 1,9 miljoonaa ja pääomatuloa 10,6 miljoonaa.

Paananen ja Kodisoja ovat useaan otteeseen sanonut pitävänsä velvollisuutenaan sitä maksaa verot Suomeen. Koko Supercell-kolmikko maksoi veroja yli 81 miljoonaa euroa.

Paananen, Kodisoja ja Leppinen eivät kuitenkaan olleet ainoat supercelliläiset tulolistan kärjessä. Sadan kovatuloisimman suomalaisen listalle mahtuvat myös yhtiön perustajiin niin ikään kuuluvat Visa Forsten, John Derome.

Forstenin verotettavat tulot paisuivat viime vuonna yhteensä 38,3 miljoonaan euroon. Ansiotuloa oli viime vuonna 5,3 miljoonaa ja pääomatulot yli 32 miljoonaa. Hän maksoi veroja yli 13 miljoonaa euroa.

Deromen tulot olivat puolestaan 14,6 miljoonaa euroa. Viime vuoden potista ansiotuloja oli 2,2 miljoonaa euroa ja pääomatuloja 12,4 miljoonaa. Hän maksoi veroja 5,3 miljoonaa.

Huipputuloisten listan supercelliläiset maksoivat siis yhteensä veroja noin 100 miljoonaa euroa.

Viime vuoden verotiedot tulivat julki tänään. Verotiedot ovat Suomessa julkisia, ja verohallinto luovuttaa tiedotusvälineille tiedot yli 100 000 euroa ansaitsevien suomalaisten verotettavista tuloista.

Tänä vuonna verottajan listat kuitenkin poikkesivat aiemmista vuosista. Yli satatuhatta euroa tienaava henkilö on voinut ensimmäistä kertaa pyytää verottajalta tietojensa poistamista listalta. Siltä poistettiin 231 henkilön tiedot. Esimerkiksi Forstenin ja Deromen tietoja ei medialle luovutetussa listassa ollut.

Vaikka tietoja ei verottajan listalla olisikaan, ne ovat yhtä kaikki julkisia. Kuka tahansa voi tarkistaa ne joko soittamalla verotoimistoon tai kysymällä niitä paikan päällä toimipisteessä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?