Näin tunnetut sijoittajat tienasivat – vuoden sijoittajalla vaatimattomat pääomatulot

Vuoden sijoittaja Julia Thurén ansaitsi 2 591 euroa pääomatuloja vuonna 2018.

Terhi Majasalmi, Unna Lehtipuu, Jasmin Hamid, Julia Thurén, Jukka Oksaharju ja Aki Pyysing.

4.11.2019 14:29

Vuoden sijoittajaksi valittu toimittaja-tietokirjailija Julia Thurén ansaitsi viime vuonna pääomatuloja 2 591 euroa. Juliaihminen-blogia kirjoittava Thurén on tullut tunnetuksi keskituloisena sijoittamisen ja säästämisen puolestapuhujana.

Ansiotuloja Thurén sai 52 385 euroa, mikä tekee noin 4 365 euroa kuukaudessa. Veronpalautuksia hänelle kertyi 2 276 euroa.

Vuoden 2018 sijoittaja ja pokeriammattilainen Aki Pyysing kääri tänä vuonna 40 504 euron pääomatulot. Ansiotuloja Pyysing sai 30 525 euroa ja jäännösveroa jäi maksettavaksi 2 100 euroa.

Thurén on puhunut raha-asioistaan avoimesti julkisuudessa. Hän kertoi lokakuussa Taloussanomille säästävänsä muun muassa lapsilleen arvo-osuustileille. Thurén on kertonut sijoittavansa vain vastuullisiin yrityksiin ja rahastoihin pitkällä aikajänteellä.

– Valitsen sijoituskohteet pääasiassa sellaisista rahastoista, jotka ovat saaneet tunnustusta vastuullisuudestaan. Olisihan se erikoista, jos ostaisin esikoiselleni esimerkiksi tupakkayhtiön osakkeita, Thurén kertoo.

Osakkeiden lisäksi Thurénilla on kolme sijoitusasuntoa yhdessä puolisonsa kanssa. Kaksi yksiötä Vaasassa ja yksi Helsingin Vallilassa.

Salatut elämät -tv-sarjasta tunnetuksi tullut näyttelijä ja sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid ansaitsi viime vuonna pääomatuloja 6 646 euroa. Ansiotuloja Hamid sai 94 459 euroa ja mätkyjä jäi maksettavaksi 5 095 euroa.

Myös Hamid on kertonut olevansa pitkän aikavälin sijoittaja. Hän on kertonut säästävänsä ja sijoittavansa, koska se vähentää stressiä.

– Minua rauhoittaa ajatus siitä, että puskuria on tarpeeksi, Hamid sanoo.

Osakkeita ostaessaan häntä kiehtoo ajatus ostaa yrityksiä, jotka tekevät sellaisia tuotteita, joita perheen arjessa käytetään.

– Suunnitelmissa on ollut ostaa esimerkiksi vaippafirmaa, mutta vuodenvaihteessa tuleva osakesäästötili kannustaa valitsemaan kotimaisia osakkeita, Hamid sanoo.

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen pääomatulot romahtivat vuoden takaisesta. Vuonna 2017 Majasalmi ansaitsi pääomatuloa 107 065, mutta viime vuonna hän sai pääomatuloa vain 8 780 euroa.

Niin ikään sijoitusoppaita kirjoittanut tietokirjailija ja varallisuusvalmentaja Unna Lehtipuun pääomatulot tippuivat. Lehtipuu ansaitsi viime vuonna pääomatuloja pyöreät nolla euroa, kun vielä vuonna 2017 luku oli 28 252 euroa.

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju tienasi viime vuonna pääomatuloja 46 022 euroa. Sitä edellisenä vuonna Oksaharju ansaitsi pääomatuloja 49 000 euroa.

– Minun pääomatuloni ovat pitkälti passiivisia pääomatuloja. En harjoita nykyisellään mitään osakkeitten veivaamista, vaan tuloni koostuvat lähinnä osingoista ja vuokratuloista, Oksaharju kertoi Taloussanomille vuosi sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?