McDonald'sin toimitusjohtaja sai kenkää – suhde työntekijään oli liikaa pikaruokajätille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

McDonald'sin toimitusjohtaja sai kenkää – suhde työntekijään oli liikaa pikaruokajätille

Hallitus koki Easterbrookin rikkoneen yrityksen toimintaperiaatteita.

Steve Easterbrook sai lähteä.­

4.11.2019 0:37 | Päivitetty 4.11.2019 0:53

Pikaruokajätti McDonald's on antanut lähtöpassit toimitusjohtajalleen Steve Easterbrookille. Yritys kertoi asiasta sunnuntaina.

McDonald'sin mukaan Easterbrook osoitti harkintakyvyn puutetta ryhtyessään suhteeseen yrityksen työntekijän kanssa.

Yrityksen lausunnon mukaan suhde olisi ollut yhteisymmärrykseen perustuva. Lausunnon mukaan pikaruokaketjun hallitus koki Easterbrookin myös rikkoneen yrityksen toimintaperiaatteita.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ei ole tiedossa onko Easterbrook erotettu vai onko hänelle annettu mahdollisuus irtisanoutua.

Easterbrookin korvaa McDonald's USA:n puheenjohtaja Chris Kempczinski. Kempczinski valittiin samalla myös yrityksen johtokuntaan.

– Kempczinskillä on oikea yhdistelmä taitoja ja kokemusta johtaakseen meitä eteenpäin, koska hän on pyörittänyt yrityksemme liiketoimintaa Yhdysvalloissa, McDonald'sin johtokunnan hallituksen puheenjohtaja Enrique Hernandez Jr kertoo tiedotteessa.

Hernandezin mukaan Yhdysvalloissa yrityksen ravintolat tekevät vahvaa tulosta. Hän kertoo myös Kempczinskin valvoneen muun muassa kansainvälistä strategiaa, yrityskehitystä ja uusia innovaatioita.

McDonald'sin tuorein talouskatsaus julkaistiin lokakuun puolenvälin jälkeen. Siinä kerrottiin, että pikaruokaketjun tuotot putosivat 1,8 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen 1,6 miljardiin dollariin.

Liikevaihto kasvoi 1,1 prosentilla 5,4 miljardiin dollariin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?