Tjäreborgin työntekijät ilahtuivat uudesta omistajasta – ”Lomilla olevat voivat jatkaa rauhassa lomailua” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tjäreborgin työntekijät ilahtuivat uudesta omistajasta – ”Lomilla olevat voivat jatkaa rauhassa lomailua”

Julkaistu: 30.10. 13:20

Suomen-yksikön vetäjä myöntää, että kauppa saattaa lisätä asiakkaiden luottamusta. Se sai kolhun emoyhtiön konkurssin jälkimainingeissa.

Tjäreborgin toiminta jatkuu entiseen malliin omistajavaihdoksesta huolimatta, kertoo Suomen-yksikön vetäjä Jessica Virtanen.

–Kauppa ei tarkoita mitään toimintamme kannalta. Myymme matkoja ihan normaalisti, matkat järjestetään suunnitellusti ja jo lomilla olevat voivat jatkaa rauhassa lomailua.

Virtanen myöntää kuitenkin, että kauppa saattaa lisätä asiakkaiden luottamusta. Se sai kolhun emoyhtiö Thomas Cookin konkurssin jälkimainingeissa, kun sadat suomalaismatkustajat jäivät hetkeksi jumiin ulkomaille tai lennot kohteisiin peruttiin.

Taloussanomat uutisoi tänään, että norjalainen suursijoittaja Petter Stordalen ostaa osan matkanjärjestäjä Thomas Cook Northern Europesta, johon Suomessa toimiva Tjäreborg kuuluu. Hän on Strawberry Groupin kautta uutena omistajana yhdessä Altor Fund V:n (Altor) sekä TDR Capitalin kanssa.

Kauppaan kuuluu koko Ving-konserni, johon kuuluvat Tjäreborgin ja Vingin lisäksi myös tanskalainen Spies, Globetrotter ja lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Virtanen kuvaa, että Suomen henkilöstö on iloinen omistajauutisesta. Huojentuneisuuttakin on ilmassa, mutta toisaalta luottamus on ollut kova asioiden järjestymiseen.

– Olemme uskoneet koko ajan siihen, että uusi omistaja löytyy. Kiinnostus on ollut niin suurta. Olemme jatkaneet töitä entiseen malliin.

Tjäreborg työllistää Suomessa 42 henkeä.

Thomas Cook -konserni meni konkurssiin syyskuussa. Tjäreborg ja muut Vingin pohjoismaiset yhtiöt olivat Thomas Cookin kannattavimpia osia, ja ne ovat jatkaneet toimintaansa emokonsernin konkurssista huolimatta.

Lue lisää: Tjäreborgin emoyhtiö Thomas Cook konkurssiin – 600 000 lomanviettäjää jäi ilman paluulentoa