Uusi laki iski: flunssa­lääke Finrexin loppui apteekeista – Takeda Oy:n johtaja Klaus Tamminen: lääke palaa ehkä tänä vuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uusi laki iski: flunssa­lääke Finrexin loppui apteekeista

Flunssalääke Finrexin on ollut tuotantotauolla, minkä seurauksena se on ollut loppu lähes kaikista apteekeista.

Julkaistu: 19.10.2019 19:32

Tuotantokatkoksen syynä on annospussien uusiminen lain mukaisiksi.

Syksy on aivastelun ja niistämisen aikaa. Moni onkin ihmetellyt apteekeissa, miksei tunnettua flunssalääke Finrexiniä ole enää tarjolla.

Lääkkeen tuotantoa ei suinkaan ole kokonaan lopetettu, vaan kyseessä on tuotantotauko, kertoo japanilaisen lääketehdas Takedan Suomen lääketukku Takeda Oy:n lääketieteellinen johtaja, lääkäri Klaus Tamminen. Tauko alkoi viime keväänä.

– Syynä ovat muutokset pahvisen ulkolaatikon sisässä olevien annospussien pakkausmateriaaleissa. Pussukat on jouduttu uudistamaan uusien lakien mukaisiksi.

Hän arvelee, että joissain maan apteekeissa voi olla lääkettä vielä yksittäisiä pakkauksia jäljellä. Suurin osa myy ei oota.

Tammisen mukaan valmistus Puolan tehtailla on jo alkanut, koska yritys sai vihreää valoa lääkevalvontaviranomainen Fimealta 7. lokakuuta. Uudet erät käyvät vielä läpi laatutarkastuksen.

– Lääke voi tulla markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Tarkkaa aikaa en pysty kuitenkaan sanomaan.

Leiraksen kehittämä Finrexin on ollut markkinoilla jo vuodesta 1984. Takeda osti Leiraksen emoyhtiön Nycomed-konsernin vuonna 2011.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?