Leijona-kellojen uusi premium-mallisto tuotiin julki – tältä näyttää valikoiman kallein kello - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Leijona-kellojen uusi premium-mallisto tuotiin julki – tältä näyttää valikoiman kallein kello

Leijona-kellojen uudessa mallistossa on seitsemän erilaista kelloa, joiden hinnat vaihtelevat noin 2 500 eurosta noin 5 000 euroon.

Malliston kallein kello on Urho Chrono. Se maksaa 4 990 euroa. Se on saanut inspiraationsa 1970-luvulta ja nimensä Urho Perkolta.­

10.10.2019 19:07

Suomalainen Oy Perkko julkisti tänään tuotemerkkinsä Leijona-kellojen uuden kellon premium-malliston. Sveitsiläisten mekaanisten kellojen mallisto on tehty yhteistyössä kuuluisan kelloseppämestari Kari Voutilaisen kanssa.

Leijona Heritage –mallistossa on kokonaisuudessaan valmistettu Sveitsissä. Mallistoon kuuluu kolme eri kuorimallia ja niihin eri värivaihtoehtoja, yhteensä 7 mallia. Kellojen hinnat vaihtelevat 2 590 eurosta 4 990 euroon.

Malliston kellot on nimetty Perkon perustajaveljesten Jalon, Oivan ja Urhon mukaan.

Leijona Môtiers Classic on mallistosta ainoa, jota on valmistettu rajoitettu määrä. Niitä valmistetaan vain 50 kappaletta. Kellotaulun sininen on Kari Voutilaisen lempiväri. Kuvan kello maksaa 2 790 euroa.­

Voutilainen on osallistunut merkittävällä panoksella kellojen suunnitteluun, Perkon kello- ja jalometalliosaston johtaja Jaana Painilainen kertoo Taloussanomille. Voutilaisen vaikutus näkyy esimerkiksi värimaailmassa ja yleisesti koko designissa.

– Matkustimme Karia tapaamaan ja kerroimme hänelle näkemyksistämme sekä tavoitteistamme. Kari innostui ajatuksistamme ja halusi olla mukana auttamassa siten, että kellot valmistetaan hänen yrityksen toimesta kokonaisuudessaan, Painilainen iloitsee.

Liekö ollut innostuksella taustalla esimerkiksi se, että Voutilaisen ensimmäinen oma kello oli Leijona, tai se, että Voutilainen oli nuorena Perkolla kesätöissä.

Leijona Oiva Classic on saanut inspiraationsa 1950-luvun tyylistä. Se on nimetty Oiva Perkon mukaan. Kuvan kello maksaa 2 590 euroa.­

Painilainen kertoo, että uudella mallistolla Leijona palaa juurilleen Sveitsiin. Malliston inspiraationa on ollut aikaisemmat Leijona-kellojen mallit, joita on valmistettu Sveitsissä vuodesta 1907.

– Nyt me tuomme ne modernisoituina tähän päivään.

Nyt julkaistavan Leijona Heritage –malliston lisäksi Perkolla ja Voutilaisella on suunnitelmia jo jatkolle.

Kari Voutilainen on yksi Suomen arvostetuimpia kelloseppiä. Hän on voittanut urallaan 5 henkilökohtaista palkintoa Grand Prix d’Horlogerie de Genève –kilpailuissa. Palkintoja kuvataan kelloalan Oscareiksi. Voutilaisen ateljeen valmistamat kellot maksavat verottomina 87 000–600 000 euroa.

Leijona Jalo Sport -kellon muotokieli henkii 1960-luvun Leijona-kellojen tyyliä. Sen esikuva on Jalo Perkko, yksi yrityksen perustajaveljeksistä. Kuvan kello maksaa 2 590 euroa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?