Japanilainen yritysjätti avaa pian myymälänsä Helsinkiin – Maajohtaja HS:lle: Suomalaisten ämpärihimo poikkeaa muusta maailmasta

Muualla Euroopassa Mujin suosituin tuote on tuoksudiffuuseri, kertoo Helsingin Sanomat.

Mujin Suomen maajohtaja Toshiko Tanaka huomasi, että suomalaiset ostavat todella paljon ämpäreitä.

5.10.2019 16:12

Japanilainen Muji-ketju avaa Helsingin-liikkeensä 8. marraskuuta.

Kauppakeskus Kampin neljänteen kerrokseen avattava jättimyymälä on pinta-alaltaan peräti 3 400 neliömetrin kokoinen ja sinne tulee jopa 7 000 eri tuotetta.

Muji tunnetaan maailmalla brändittömien laatutuotteiden ketjuna. Tämä näkyy esimerkiksi niin, että Muji myy tuotteitaan ilman pakkauksia, sillä pakkaamiseen kuluva aika ja raha on haluttu käyttää laadun varmistamiseen.

Ketjun tuotteisiin on saattanut törmätä jo Kampissa pop up -myymälässä. Pop upien avulla Muji on kartoittanut suomalaisten mieltymyksiä, jotka ovat pääsääntöisesti samanlaisia kuin muualla Euroopassa.

Mujin maajohtaja Suomessa on 40-vuotias Toshiko Tanaka.

Mujin Suomen maajohtaja Toshiko Tanaka kertoo Helsingin Sanomille, että yksi ero kuitenkin löytyy.

Eurooppalaiset asiakkaat ostavat Tanakan mukaan muun muassa kynttilöitä, ja suosituin tuote on yleensä höyryä tuottava tuoksudiffuuseri, mutta se ei päde Suomessa.

– Kokeillessamme myyntiä huomasimme, että suomalaiset ostavat todella paljon ämpäreitä, sanoo Tanaka.

Vastaa Hokkaidōa

Mujin Helsingin-myymälä on osa ketjun Euroopan valloitusta.

Mujia pyörittävä emoyhtiö Ryohin Keikaku näkee Suomen houkuttelevana markkina-alueena. Ryohin Keikaku huomioi, että Suomi vastaa viidellä ja puolella miljoonalla asukkaallaan Japanin toiseksi suurinta saarta Hokkaidōa.

Vuoden 2019 aikana japanilaisjätti on ilmoittanut avaavansa myymälät myös Sveitsin Zürichiin ja Tanskan Kööpenhaminaan. Britanniassa Lontoossa Mujilla on ollut myymälä vuodesta 1991.

Mujilla on Euroopassa nyt noin 60 myymälää.

Helsingin-myymälään Muji tuo tuotteita kaikilta osa-alueiltaan muodista kosmetiikkaan, sisustukseen, asusteisiin ja hyvinvointiin.

– Pysyvän valikoiman lisäksi tarjolla on vaihtuvia kausi- ja sesonkituotteita. Esimerkiksi avajaisten yhteydessä myymme jouluun sopivia tuotteita, kuten mukavia pyjamia, kauniita kattausehdotuksia sekä muita ajattomia lahjaideoita, Tanaka kommentoi myymälän valikoimaa yhtiön tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?