Tältä kohutun Airiston Helmen kiinteistöjen sisällä näyttää – päärakennus myynnissä 1,3 miljoonalla eurolla, kallein kohde lähes 3 miljoonaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tältä kohutun Airiston Helmen kiinteistöjen sisällä näyttää – päärakennus myynnissä 1,3 miljoonalla eurolla, kallein kohde lähes 3 miljoonaa

Kiinteistövälittäjän mukaan tarjolla on hyviä mökkejä kauniissa saaristossa. Paraikaa myynnissä on 11 Airiston Helmen kohdetta.

26.9.2019 15:01

Airiston Helmen kiinteistöt Turun saaristossa ovat myynnissä. Päärakennus Villa Ybbernäsin saisi itselleen 1 290 000 eurolla. Talossa on kahdeksan makuuhuonetta, minkä lisäksi kauppaan kuuluu rantasauna, savusauna ja kaksi paljua sekä suuri varastohalli ja kiinteä laituri, käy ilmi myynti-ilmoituksesta.

  • Yllä olevalla videolla ilmakuvaa Airiston Helmen omistamista saarista.

Viime syksynä Airiston Helmen vanhan päärakennuksen ovilla oli armeijavaatteisiin puettuja mallinukkeja.

Vanhassa päärakennuksessa on olohuoneen lisäksi kahdeksan makuuhuonetta.

Keittiöön mahtuu suurempikin seurue.

Keskusrikospoliisi teki syyskuussa 2018 mittavan operaation yhtiön omistamille saarille talousrikosepäilyjen vuoksi ja takavarikoi operaation yhteydessä 3,5 miljoonaa euroa käteistä rahaa. Osa rahasta oli haudattu tontille kätköihin.

Tuolloin kävi ilmi, että yrityksen omistamat kiinteistöt sijaitsevat lähellä Saaristomeren tärkeitä, vedenalaisia datakaapeleita ja strategisia laivaväyliä.

Kiinteistövälittäjänä perustamassaan yrityksessä Westatuksessa työskentelevä Pasi Saari kertoo, että hänellä on tällä hetkellä myynnissä on 11 kohdetta Airiston Helmeltä. Kohteet ovat mökkejä ja vapaa-ajan asuntoja, joista moni sijaitsee omalla saarellaan. Kiinnostusta kiinteistöjä kohtaan on ollut, ja muutama on jo myyty.

Tarjolla on muun muassa 184-neliöinen huvila ja hallirakennus Airistolla omassa saaressa.

Airiston Helmen kohteita on myynnissä runsaasti.

Kiinteistönvälittäjän mukaan meneillään oleva tutkinta ei ole vaikuttanut myyntiin eikä kiinteistöihin.

Saari teki kiinteistöistä arviot ja sai ne kesällä myytäväkseen. Hän asioi Airiston Helmen selvitysmiehen ja lakimiehen kanssa. Hänen mukaansa kyseessä on muutoin aivan tavalliset merenrantakiinteistöt, joita ihmiset ostavat mökkimielessä.

– Kauniita paikkoja saaristossa. Kiva myydä mukavia kohteita, jotka on hyvin rakennettu.

Keskusrikospoliisin meneillä oleva tutkinta ei ole vaikuttanut myyntiin eikä se vaikuta kiinteistöihin.

– Eiväthän selvitysmies ja lakimies niitä muuten olisi myyntiin antaneet.

Myynti-ilmoituksissa katse kiinnittyy moneen suureen ja ”tukevaan” laituriin, ja kuvissa Säkkiluodon kohteen yhteydessä näkyy olevan helikopterikenttä. Säkkiluodolla on tiettävästi yhdeksän laituria.

Säkkiluodossa on myös helikopterikenttä.

Säkkiluodossa on yhteensä yhdeksän laituria.

– Tykkään uida, ja uin saaren ympäri laiturilta toiselle. Tuulisella säällä ankkuroin veneen joskus eteläpuolelle, joskus pohjoispuolelle, Airiston Helmen omistaja Pavel Melnikov kommentoi Helsingin Sanomien haastattelussa alkukesällä.

Osassa kohteista hinnat nousevat yli miljoonan, minkä vuoksi Saari arvioi, että ne saattavat kiinnostaa yrityksiä ennemmin kuin yksityishenkilöitä. Kallein myynnissä oleva kohde on Säkkiluoto, kymmenhehtaarinen saari Airistossa, jolla on hintaa lähes kolme miljoonaa.

”Massiivinen laituri kaikenkokoisille veneille”, Nauvossa sijaitsevaa kiinteistöä kuvaillaan. Ranta-alueella on myös savu- ja rantasauna sekä kaksi kylpytynnyriä.

Monet kohteista ovat Saaren mukaan olleet aiemmin vuokrakäytössä, joten osa ostajaehdokkaista on mökkeillyt kohteissa ennenkin.

Monet kohteista ovat olleet aiemmin vuokrakäytössä.

–Ihmiset ovat niillä monet jo monta kesää mökkeilleet, Saari sanoo.

Oikotie ja Ilta-Sanomat ovat samaa Sanoma-konsernia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?