Tjäreborg toivoo, että tulevien päivien lennot pystytään yhä lentämään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tjäreborg toivoo, että tulevien päivien lennot pystytään yhä lentämään

Tjäreborgin käyttämän JetTime-yhtiön lähtöselvitystiskit Tjäreborgin matkalle Funchaliin olivat tyhjinä maanantaiaamuna.

Julkaistu: 23.9.2019 9:34

Matkalla olevien asiakkaiden paluukyydeistä tiedotetaan "kaikkia mahdollisia reittejä pitkin", Tjäreborg kertoo.

Matkatoimisto Tjäreborg toivoo, että tulevien päivien Suomesta lähtevät lennot pystytään yhä lentämään.

– Toivomme edelleenkin että operaatio Pohjoismaissa voisi jatkua ennallaan. Sen takia neuvoteltiin viimeiseen asti, että tämän päivänkin lennot olisi voitua lentää normaalisti, yhtiön myyntijohtaja Saana Ruonala kertoo STT:lle.

Tjäreborg on perunut maanantain lähtevät lennot emoyhtiö Thomas Cookin konkurssin vuoksi. Yhtiö tiedottaa tulevien päivien tilanteesta asiakkaille verkkosivuillaan ja tekstiviestein. Ruonala ei ota kantaa siihen, miten toiminta jatkossa järjestettäisiin.

– Nyt elämme päivän kerrallaan. Tässä kohtaa on tämänpäiväiset lennot peruttu. Fokus on tällä hetkellä tämän päivän asiakkaissa.

Yhtiö selvittää paluukyytejä

Ruonala vahvistaa, että Tjäreborg selvittää paraikaa paluukyytien järjestämistä matkalla jo oleville matkustajille. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on kertonut järjestävänsä paluumatkoja. Paluukyytien järjestymisestä kerrotaan kaikkia mahdollisia reittejä pitkin, Ruonala sanoo.

– Kannattaa seurata nettisivujamme ja sosiaalisen median kanaviamme, mutta kohteissa infotaan myös tekstiviestein.

Tjäreborgin kautta on parhaillaan 2 884 asiakasta maailmalla. Ruonala vahvistaa, että asiakkaat ovat suomalaisia. Yhtiö kertoo sivuillaan, että sillä oli tänään tarkoitus olla 525 lähtevää matkustajaa ja 413 palaavaa matkustajaa.

Tjäreborgin ohella Thomas Cook NorthernEuropeen kuuluvat Ving, Spies ja Globetrotter. Neljällä matkanjärjestäjällä on matkalla yhteensä lähes 35 000 asiakasta. Kaiken kaikkiaan Thomas Cookin matkoilla oli konkurssin hetkellä noin 600 000 turistia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?