Ruotsiin rakennettavaan akkutehtaaseen haetaan työntekijöitä Raahea myöten – luvassa yli 2 000 uutta työpaikkaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ruotsiin rakennettavaan akkutehtaaseen haetaan työntekijöitä Raahea myöten – luvassa yli 2 000 uutta työpaikkaa

Sähköautojen akkuja valmistavan tehtaan rakentaminen kiinnostaa erityisesti rakennus- ja metallialan yrityksiä.

19.9.2019 16:40

Sähköautojen akkujen valmistaja, ruotsalainen Northvolt on aloittanut tehtaan rakentamisen Skellefteåssa Ruotsissa. Akkujen tuotantoon on tarkoitus päästä vuonna 2021. Ensi vaiheessa kapasiteetti on 16 gigawattituntia, mikä riittää 200 000–300 000 henkilöautolle.

Tehtaan sijoituspaikasta kisasi muutama vuosi sitten kymmenen paikkakuntaa. Suomesta mukana olivat Vaasa ja Kotkan-Haminan seutu. Heinäkuussa 2017 yhtiö kertoi päättäneensä rakentaa tehtaan Ruotsiin.

Yhtiö hakee parhaillaan alihankkijoita toteuttamaan tehdasta. Rekrytointikiertue ulottuu koko Pohjoiskalotille. Raahessa hankkeesta tiedotetaan 24. syyskuuta.

Northvolt on saanut kokoon 900 miljoonan euron rahoituksen uuteen akkutehtaaseen. Samalla yhtiö on ilmoittanut tekevänsä toisen akkutehtaan yhteistyössä Volkswagenin kanssa Saksan Wolfsburgiin.

Northvolt on kertonut investoivansa vuoteen 2023 mennessä akkujen tekoon jopa yli kolme miljardia euroa. Yritys lupailee Skellefteålle vähintään 2 000 työpaikkaa.

Akkutehdashanke on erittäin kiinnostava myös suomalaisyritysten kannalta ja infotilaisuus on herättänyt jo paljon kiinnostusta, kertoo kansainvälistysmispäällikkö Hillevi Ylitorvi Raahen seudun yrityspalveluista.

– Paikalle on tulossa ainakin 30 henkilöä aina Vaasaa ja Haaparantaa myöten. Joukossa on rakennusalan ja metallialan yrityksiä. Skellefteån hanke on laaja ja siellä riittää töitä myös Suomen puolen yrityksille, Ylitorvi arvelee.

Raahen infotilaisuuden järjestelyistä vastaavat Raahen seudun Yrityspalvelut ja NetXport -hanke.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?