Oikeus asetti Live Entertainment Finlandin konkurssiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Live Entertainment Finlandin saneeraukselle kielto – oikeus asetti konkurssiin

Yhtiö sanoo, että sen sopimat konsertit toteutuvat suunnitelmien mukaisesti.

19.9.2019 10:55

Oikeus on hylännyt Suomen suurimpiin kuuluvan tapahtumajärjestäjä Live Entertainment Finlandin saneeraushakemuksen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päätti maanantaina, että se hylkää konsertti- ja festivaalijärjestäjän hakemuksen päästä yrityssaneeraukseen.

Lisäksi oikeus päätti tiistaina, että se hylkää konkurssimenettelyn lykkäystä koskevan hakemuksen ja asetti yhtiön konkurssiin tänään eli torstaina.

Yhtiön jo sopimat konsertit toteutuvat suunnitelmien mukaisesti, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Verohallinto jätti Live Entertainment Finlandista konkurssihakemuksen helmikuussa. Taloussanomien tietojen mukaan verottajalla on yhtiöltä saatavia yhteensä noin 660 400 euroa.

Yritys kertoi aiemmin, että suurin velkojataho on yhtiön omistaja itse yksityishenkilönä sekä muiden yhtiöidensä kautta. Yrityssaneeraukseen hakeutuminen on keino pystyä jatkamaan yhtiön toimintaa tulevaisuudessa.

Järjestäjä perui viime vuonna ainakin kolme konserttia, Hectorin, saksalaisen heavylaulaja Doron eli Dorothee Peschin, ja Kim Wilden Oulussa. Hectorilla on konsertti joulukuussa Hartwall Arenassa ja konsertti toteutuu.

Taloussanomien tietojen mukaan suuri osa ihmisistä ei aiemmin ollut saanut lipuista rahojaan takaisin. Jos konkurssi toteutuu, saatavat siirtyvät konkurssipesän vastuulle.

Juttua tarkennettu 19.9 kello 12.30 aiemmin peruuntuneiden ja toteutuvan konsertin osalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?