Kuvat: Suomalainen yrittäjä pystyttää Pohjoisnavalle ainutlaatuisen luksushotellin – yöpyminen maksaa 95 000 euroa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kuvat: Suomalainen yrittäjä pystyttää Pohjoisnavalle ainutlaatuisen luksushotellin – yöpyminen maksaa 95 000 euroa

– Matkustajalla täytyy ehdottomasti olla seikkailijan tai tiedemiehen sielu, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Janne Honkanen sanoo.

Pohjoisnavan matkapakettiin sisältyvät kaikki mukavuudet. Kuva on yrityksen markkinointimateriaalia.

13.9.2019 22:18

Lappilainen matkailuyritys Luxury Action avaa ensi keväänä Pohjoisnavalle uuden igluhotellin, joka on auki vain etukäteen asiakkaan kanssa sovitusti.

Luxury Actionin perustaja ja toimitusjohtaja Janne Honkanen kertoo IS:lle lähettämässään tiedotteessa, että igluihin myydään ensi vuodesta alkaen ainakin kahta erilaista majoituspakettia.

Niistä edullisempi maksaa 45 000 euroa henkilöä kohden. Siihen sisältyy kolme yötä lämmitetyssä lasi-iglussa Pohjoisnavalla, sekä muun muassa oma opas pohjoisen luontoon, täydet kokkauspalvelut ja turvallisuudesta huolehtiminen.

Toinen vaihtoehto maksaa 95 000 euroa. Tuo hinta pitää sisällään kaksi yötä Norjalle kuuluvilla Huippuvuorilla, lennot ja logistiikan Pohjoisnavalta Huippuvuorilla, yhden yön Pohjoisnavalla, kaikki ateriat, turvallisuuden ja opastuksen.

Pohjoisnapa on maailman pohjoisin paikka. Maapallon pyörimisakseli kulkee Pohjoisnavan ja Etelänavan läpi. Napaseudut ovat olleet maapallon viimeisiä paikkoja, jotka ihminen on onnistunut valloittamaan.

Pohjoisnavalla vierailee nykyään vuosittain vain noin 1000 retkeilijää erittäin haastavien luonnonolosuhteiden vuoksi.

Lämmitetyt, sisävessoilla varustetut lasi-iglut kuljetetaan sääolosuhteiden mukaan aina uusiin paikkoihin Pohjoisnavalla. Revontulien näkeminen voidaan taata matkailijoille lähes varmasti, sillä huhtikuussa revontulia näkyy Pohjoisnavalla paljon.

– Matkailukautemme Pohjoisnavalla kestää vain kuukauden, koska se on ainoa aika vuodesta, kun se on turvallista, Luxury Actionin tiedotteessa kerrotaan.

Tältä lasi-iglut näyttävät.

Maailman pohjoisimpana hotellina mainostetut lasi-iglut ylittivät jo kansainvälisen uutiskynnyksen. Yhdysvaltalainen uutispalvelu CNN julkaisi aiheesta artikkelin aiemmin perjantaina.

– Halusin luoda mukavan tavan kokea Pohjoisnapa sellaisena kuin se on viemällä mukavuudet ääriolosuhteisiin, Honkanen sanoo CNN:lle.

– Matkaan kuuluu meidän puolesta kaikki varusteet, mutta matkustajalla täytyy silti ehdottomasti olla seikkailijan tai tiedemiehen sielu.

Lappi on ollut viime vuosina superjulkkisten ja maapallon rikkaimpiin lukeutuvan väestön suosiossa.

Honkanen kertoi yrityksestään IS:n haastattelussa tammikuussa 2018. Hän sanoi tuolloin, että aloitti uransa yrittäjänä jo 90-luvulla.

– Emme pelkästään myy matkaa, vaan kerromme tarinaa arktiselta alueelta. Pyrimme siihen, että jokainen vieras joka täältä poistuu, on paljon rikkaampi täältä lähtiessään. Heillä on tietoa Suomen Lapista, ilmaston lämpenemisestä ja siitä, miten se vaikuttaa pohjoiseen pallonpuoliskoon. Sekä myös poronhoidosta ja muusta, Honkanen kuvaili liikeideaansa.

Supertähdet hakevatkin pohjoisesta ennen kaikkea rauhaa ja luonnonläheisyyttä.

– Ne ihmiset, jotka haluavat kokea jetset-elämää, matkustavat kyllä noissa metropoleissa ja muualla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?