Timo Metsola hämmästyi muiden huipputuloisten mielipiteistä: ”Elämä on kaikkea muuta kuin absoluuttisen reilua” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Timo Metsola hämmästyi muiden huipputuloisten mielipiteistä: ”Elämä on kaikkea muuta kuin absoluuttisen reilua”

Huipputuloisiin kuuluva Timo Metsola sanoo, että tuore kirja huipputuloisten ajatuksista oli kuin kylmää vettä niskaan.

–Olen kuvitellut vauraimpien ihmisten enemmistön tekevän oma-aloitteista hyväntekeväisyyttä. Tässä suhteessa tutkimus kaatoi kylmää vettä niskaan, Timo Metsola sanoo.

3.9.2019 12:44

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kertoo hämmästyneensä siitä, mitä Suomen rikkaimmat ihmiset ajattelevat. Hän viittaa tuoreeseen Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan kirjaan Huipputuloiset – Suomen rikkain promille.

– Kuvittelemme ehkä tietävämme, mitä vaurain promille ajattelee, mutta tiedämmekö sittenkään. Tämän kysymyksen äärelle nyt jouduin, vaikka olen tehnyt kyseisen ryhmän kanssa töitä yli 20 vuotta ja itsekin siihen kuulun, Metsola sanoo tiedotteessa.

Hän ihmettelee sitä, että vain harva huipputuloisista ajattelee, että omaan menestykseen on ahkeruuden ja kyvykkyyden lisäksi tarvittu myös onnekkuutta. Jollekin toiselle yhtä ahkeralle ja kyvykkäälle on voinut käydä toisin.

– Elämä on kaikkea muuta kuin absoluuttisen reilua. Ja erityisen tärkeää on muistaa se silloin, kun omaan käteen on osunut voittoarpa. Se antaa kyllä aihetta kiitollisuuteen, mutta ei ylimielisyyteen.

Metsola ihmettelee sitä, ettei hyväntekeväisyys tullut kirjassa ollenkaan esille. Moni ei halua elämöidä tekemällään hyväntekeväisyydellä, mutta koska tutkimukseen osallistuttiin nimettömästi, se tuskin Metsolan mukaan selittää asiaa.

– Olen kuvitellut vauraimpien ihmisten enemmistön tekevän oma-aloitteista hyväntekeväisyyttä. Tässä suhteessa tutkimus kaatoi kylmää vettä niskaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?