Valtio sai Postilta miljoona­osingot, työntekijöiden palkat alas – hallinto­neuvostosta parahdettiin: ”Nyt järki tähän touhuun” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Valtio sai Postilta miljoona­osingot, työntekijöiden palkat alas – hallinto­neuvostosta parahdettiin: ”Nyt järki tähän touhuun”

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen ei vastannut Taloussanomien haastattelupyyntöön. Sdp:n entinen kansanedustaja Satu Taavitsainen arvosteli Postin toimintaa.

Julkaistu: 31.8.2019 16:43

Postin hallitus ja valtio-omistaja vaikenevat yhtiön muhkeista palkoista.

Arvostelu Posti Oy:n toimintaa kohtaa kiihtyy, mutta yhtiön omistaja eli valtio pysyy toistaiseksi hiljaa. Taloussanomien perjantaina julkaisemien laskelmien mukaan Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen saamat palkat ja palkkiot ovat kivunneet neljässä vuodessa 65 prosenttia.

Yhtiö kertoi kuitenkin juuri uusista, isoista henkilöstöön kohdistuvista palkanleikkauksista.

– Postin päätökset menevät vain hurjempaan suuntaan! Postin hallintoneuvoston jäsen, Sdp:n entinen kansanedustaja Satu Taavitsainen latasi Uuden Suomen blogissaan.

– Valtio omistaa Postin ja voi halutessaan vaikuttaa sen linjauksiin. Valtion ei tarvitse ottaa 28 miljoonaa euroa osinkoa itselleen, vaan voi sanoa Postille, että osinkoa ei tarvitse maksaa, jotta voitte maksaa työntekijöille palkat.

– Valtio voi leikata johtajien palkkoja määrittelemällä kattotason omiin yhtiöihinsä. Oma mielipiteeni on, että valtionyhtiöiden johtajien palkka ei voi olla suurempi kuin Suomen pääministerin. Nythän Postin johtajan palkka on suurempi kuin tasavallan presidentin! Järki pitää tulla tähän touhuun nyt.

Oppositiosta suomittiin myös Postin toimintaa.

– Olisiko tällaisiin palkkoihin valtionyhtiöt nyt aika puuttua? Jos työntekijältä leikataan niin olisi aiheellista tarkastella myös johdon palkkioita. Onko kohtuullista Rinteen hallitus, että Postin pääjohtaja tienaa 82 100 euroa kuussa? kansanedustaja Timo Heinonen (kok) tviittasi.

Yhtiön palkitsemismalli on perua jo edelliseltä hallituskaudelta.

Myös Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoitti aiheesta Facebookissa perjantaina.

– Oikeastaan ainoa vaihtoehto, miten samaan aikaan voi kohdella henkilöstöä hyvin ja pärjätä markkinoilla, on harkita uudelleen Postin tulostavoitetta. Toinen seikka on, että mikäli organisaatio lähtee säästökuurille, olisi sen hyvä koskea koko organisaatiota mukaan lukien ylimmän johdon miljoonatuloa bonuksineen, eikä vain yhtä duunariporukkaa kerrallaan.

Malinen ei kommentoi palkkaansa

Malisen palkat ja palkkiot ovat Taloussanomien laskelmassa nousseet 82 500 euroon kuukaudessa, lähes 990 000 euroon vuodessa. Myös Postin johtoryhmän tienestit ovat kasvaneet tuntuvasti.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n mukaan postilaisen keskimääräinen kuukausipalkka on 2 200 euroa, josta 30 prosentin palkanalennus merkitsee 660 euron kuukausittaista laskua tuloissa. Noin 700 ihmisen työehdot muuttuvat marraskuussa, kun työntekijät siirtyvät Teollisuusliiton jakelua koskevan sopimuksen piiriin.

Malinen ei vastannut Taloussanomien kommenttipyyntöön.

– Toimitusjohtajan palkitsemisesta ja muista työsuhteeseen liittyvistä asioista päättää yhtiön hallitus kuten muissakin yhtiöissä, Postin viestintäjohtaja Piia Kumpulainen ilmoitti.

Postin yhteiskuntasuhdejohtaja Timo Anttila selvitti tviitissään, että Posti tavoittelee ”joustavia ja kilpailijoiden kanssa samantasoisia työehtoja” paketti ja verkkokauppa-bisneksessä ja haluaa ”vastata muuttuviin asiakastarpeisiin erittäin kilpailuissa markkinassa”.

Palkoista vastaa yhtiön hallitus

Vuonna 2018 Postin liikevaihto oli 1,6 miljardia euroa,  ja oikaistu liiketulos 44,8 miljoonaa euroa (2,6 prosenttia liikevaihdosta). Tulos kääntyi lievästi plussalle edellisvuoden roimasta tappioista.

Yhtiöllä oli kassassa runsaasti rahaa, ja se jakoikin viime vuonna liiketulokseen perustuvaa osinkoa ja lisäksi ylimääräistä osinkoa yhteensä 40 miljoonaa euroa.

Osansa tästä sai Suomen valtio, joka omistaa Postin Group Oyj:n, suoraan 50,1 prosenttia ja 49,9 prosenttia Valtion kehitysyhtiö Vaken kautta.

Hallitusohjelman tasolla on kirjattu, että ”valtion omistaminen on yhteiskunnan aktiivisen uudistamisen väline. Yhtiöomaisuudessa kiinni oleva pääoma on niin merkittävä, että sillä pitää saada nykyistä enemmän kasvua ja työllisyyttä aikaiseksi”.

Omistajaohjausyksikkö ja hallitus ovat aloittamassa laajempaa valmistelua valtion omistajapolitiikan päivittämiseksi. Palkitsemisjärjestelyitä koskeva linjaus on osa sitä. Edellinen omistajapolitiikkaa koskeva periaatepäätös on vuodelta 2016. Tavoitteena olisi tiettävästi jopa sen valmistuminen lokakuun aikana.

Omistajaohjauksesta tuskin on siksi odotettavissa muhkeita palkkoja koskevia lausumia, vaan Postin toivotaan tiettävästi tarkastelevan johdon palkitsemista koskevaa tilannetta sisäisesti.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) ei ole ottanut suoraan kantaa Postin palkanalennuksiin. Paatero ei myöskään vastannut Taloussanomien kommenttipyyntöön. Demokraatissa hän sanoi, että tämänkaltainen palkanalennus tuntuu kuitenkin ”pahalta”.

”Postin menestys ja saavutukset kuuluvat kaikille”

Valtio-omistaja voi ja käyttääkin usein valtaa keskeisissä päätöksissä, vaikkakaan ei päätä johdon palkoista Postissa tai muissa valtionyhtiöissä. Niistä päättää yhtiön hallitus ja varsinainen yhtiökokous.

Konsernin johtoryhmän jäsenten palkitsemiskäytännöt suunnittelee hallituksesta muodostettu henkilöstövaliokunta. Lisäksi Postin johtamista valvoo poliittinen elin eli hallintoneuvosto.

Taloussanomat ei tavoittanut hallituksen puheenjohtajaa Markku Pohjolaa kommentoimaan palkkakeskustelua.

Postin viime vuoden palkkioselvityksessä henkilöstövaliokuntaa vetävä Pohjola totesi näin.

– Palkitsemisperiaatteiden tarkoitus on houkutella ja säilyttää parhaat tiimit ja osaajat sekä motivoida heidät saamaan aikaan Posti-konsernin tavoittelema kehitys ja tulokset. Periaatteet kattavat sekä Posti-konsernin johdon, että työntekijät: Postin menestys ja saavutukset kuuluvat kaikille.