Tilastokeskus: Työllisyyden kasvu käytännössä pysähtynyt - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tilastokeskus: Työllisyyden kasvu käytännössä pysähtynyt

Työllisiä oli heinäkuussa 3 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

20.8.2019 8:09

Työllisyyden parantuminen on käytännössä pysähtynyt alkuvuoden aikana, ilmenee Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta.

Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta puhdistettu trendi oli heinäkuussa 72,4 prosenttia. Samalla työllisyysasteen trendi tarkentui kesäkuun osalta hieman alaspäin 72,4 prosenttiin. Kuukausi sitten kesäkuun lukemaksi arvioitiin 72,5 prosenttia.

Työllisyysasteen trendi on nyt junnannut paikallaan koko alkuvuoden ajan. Työllisyysasteella tarkoitetaan 15–64-vuotiaiden työllisten osuutta samanikäisestä väestöstä.

Työllisiä oli heinäkuussa 3000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Ero vuoden takaiseen on vähäinen, sillä työllisiä on kaikkiaan yli 2,6 miljoonaa.

Nyt julkaistavat työllisyysluvut ovat viimeiset ennen syyskuun puolivälissä pidettävää hallituksen budjettiriihtä. Pääministeri Antti Rinteen (sd) hallituksen tavoitteena on saada työllisyysaste kohoamaan 75 prosenttiin vuoteen 2023 mennessä.

Työttömyysasteen trendi oli heinäkuussa 6,6 prosenttia eli aiempien kuukausien tasolla. Työttömien määrä pieneni heinäkuussa 14000:lla viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Vaikka maailmalta tulee nyt jatkuvasti huonoja talousuutisia, se ei ole ainakaan vielä näkynyt avoimien työpaikkojen määrässä. Alueellisissa TE-toimistoissa oli heinäkuun lopussa avoinna 51000 työpaikkaa, mikä on 5600 työpaikkaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?