Jari Latvanen Stockmannin toimitusjohtajaksi – yhtiö selvittää Lindexin ”omistuksen strategisia vaihtoehtoja”

Jari Latvanen on nimitetty Stockmannin uudeksi toimitusjohtajaksi. Stockmann selvittää myös Lindexin omistuksen vaihtoehtoja.

Jari Latvanen on nimitetty Stockmannin uudeksi toimitusjohtajaksi.

9.8.2019 8:09 | Päivitetty 9.8.2019 9:09

Jari Latvanen on nimitetty Stockmannin uudeksi toimitusjohtajaksi 19. elokuuta alkaen. Latvanen on toiminut aiemmin elintarvikeyhtiö HKScanin toimitusjohtajana.

Stockmannin edellinen toimitusjohtaja Lauri Veijalainen irtisanoutui tehtävästään maaliskuussa.

Stockmannin uutena talousjohtajana aloittaa elokuussa Pekka Vähähyyppä.

Stockmann myös kertoi perjantaiaamuna, että se selvittää omistamansa kauppaketjun Lindexin "omistuksen strategisia vaihtoehtoja". Yhtiön mukaan Lindexin strategia vuosille 2019–2023 on päivitetty kesän aikana.

Stockmannin tiedotteen mukaan tavoitteena on vahvistaa entisestään Lindexin kansainvälistä kasvua ja erityisesti digitaalista muutosta.

– Lindexillä on vahva markkina-asema Pohjoismaissa, nopeasti kasvava verkkokauppa, hyvin toimiva ja joustava myymäläverkosto sekä kasvava kannattavuus, tiedotteessa sanotaan.

– Hallitus näkee suuren potentiaalin Lindexin tulevaisuuden kehityksessä ja on siksi päättänyt selvittää yhtiön omistuksen strategisia vaihtoehtoja.

Stockmann julkistaa lisätietoa, kun selvitys etenee.

Stockmannin oikaistu liikevoitto heikkeni huhti–kesäkuussa 16,2 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin lukema oli 23,8 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto supistui yli kymmenesosan ja oli reilut 242 miljoonaa euroa. Stockmann kertoo liikevaihdon supistumisen johtuvan pääasiassa yhtiön Hullut päivät -kampanjan ajoittumisesta tänä vuonna maaliskuulle.

Yhtiö tavoittelee muutosohjelmallaan 40 miljoonan euron säästöjä vuoteen 2021 mennessä. Stockmann kävi keväällä läpi yt-neuvottelut, joiden seurauksena henkilökunta kutistui 150 työntekijällä Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?