Metsäyhtiö UPM:n tulos heikkeni toisella neljänneksellä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM:n kevät jäi ennusteista – sijoittajat helpottuivat silti kateluvuista

UPM kertoi kasvattaneensa liikevaihtoa keväällä.

UPM kertoi kasvattaneensa liikevaihtoa keväällä.

Julkaistu: 23.7.2019 10:44, Päivitetty 23.7.2019 11:05

Liikevoiton osuus liikevaihdosta nousi.

Metsäyhtiö UPM:n tulos heikkeni menneellä toisella neljänneksellä viime vuodesta samalla, kun liikevaihto kasvoi. Kumpikaan ei kuitenkaan yltänyt analyytikkojen odotuksiin. Liikevoiton osuus liikevaihdosta nousi.

– UPM:llä on keinot tehdä tulosta muuttuvissa markkinaolosuhteissa. Toimintamallimme ansiosta marginaalit pysyivät hyvällä tasolla, millä oli suotuisa vaikutus tulokseen. Vuosineljänneksen aikana myös kustannuskehitys alkoi tasaantua, toimitusjohtaja Jussi Pesonen kirjoittaa tulostiedotteessa.

UPM:n liikevoitto laski huhti–kesäkuussa 319 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin ylsi 349 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos laski 0,46 euroon 0,50 eurosta.

Analyytikot odottivat ruotsalaisen Infront Datan keräämässä mediaaniennusteessa tuloksen laskua 324 miljoonaan euroon ja 0,47 euron osakekohtaista tulosta.

UPM:n tulos ennen veroja oli 300 miljoonaa euroa. Odotus oli 301 miljoonan euron tulos ennen veroja.

Vertailukelpoinen liiketulos parani

Vertailukelpoinen liiketulos nousi edellisvuoden 334 miljoonasta eurosta 345 miljoonaan euroon. Vertailukelpoiseksi liiketulokseksi odotettiin 354 miljoonaa euroa.

Sen osalta markkinareaktio oli helpottunut, ja UPM:n osakkeen kurssi oli vahvistunut 5,1 prosenttia vajaan tunnin kaupankäynnin jälkeen.

Liikevaihtoa kertyi huhti–kesäkuussa 2605 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liikevaihto liikkui 2589 miljoonassa eurossa. Analyytikot ennustivat 2660 miljoonan myyntiä.

Liiketoiminta-alueittain UPM Biorefining- ja Energy-yksikkön tulos parani edellisvuoden vertailukaudesta, kun taas Raflatacin, Specialty Papersin, Communication Papersin ja Plywoodin liikevoitto laski.

UPM odottaa yhtiön liiketoimintojen tuloksen odotetaan jatkuvan hyvällä tasolla vuonna 2019. Kysynnän kasvun odotetaan jatkuvan useimmissa UPM:n liiketoiminnoissa vuonna 2019, vaikkakin maltillisena. Kysynnän laskun odotetaan jatkuvan UPM Communication Papers -liiketoiminnassa.

Kuluvan vuoden loppupuoliskolla sellun hintojen odotetaan globaalisti olevan alemmat kuin ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Paperien hintojen odotetaan laskevan hieman Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Myös tuotantokustannusten odotetaan laskevan vuoden ensimmäiseen puoliskoon verrattuna. UPM jatkaa toimenpiteitä kiinteiden ja muuttuvien kulujen vähentämiseksi.

Metsävarojen käyvän arvon nousun ei odoteta vaikuttavan merkittävästi UPM:n vertailukelpoiseen liikevoittoon vuonna 2019.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta