Kela paljasti: täällä maksetaan eniten asumistukia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kela paljasti: täällä maksetaan eniten asumistukia

Viime vuonna asumistukia maksettiin yli 2,1 miljardia euroa.

Noin yksi seitsemästä suomalaisesta saa asumistukea.­

26.6.2019 11:47

Kela on vertaillut asumistukimenoja asukasta kohti Suomen kunnissa. Eniten asumistukea maksetaan maakuntien keskuskaupungeissa, kuten Tampereella, Turussa ja Joensuussa.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

2,1 miljardin euron asumistukimenoista noin 1,5 miljardia on yleistä asumistukea, jonka piirissä ovat muun muassa opiskelijat. 600 miljoonaa euroa on eläkkeensaajien asumistukea.

Suurissa kaupungeissa asuminen on pienempiä paikkakuntia kalliimpaa ja asumistukeakin maksetaan enemmän. Eniten korkeita asumistukimenoja selittää kuitenkin se, että asumistuen saajia on yksinkertaisesti paljon Tampereella, Turussa, Joensuussa ja muissa listan kärkikaupungeissa.

– Maakuntakeskuksissa asuu paljon opiskelijoita ja nuoria aikuisia, jotka asuvat vuokralla ja saavat yleistä asumistukea. Tästä syystä asumistukimenot asukasta kohden ovat maakuntakeskuksissa muuta maata suuremmat. Asumistuki pienentää pienituloisten asumiskustannuksia ja tukee nuorten itsenäistymistä, sanoo tutkimuspäällikkö Signe Jauhiainen tiedotteessa Kelan tutkimuksesta.

Tampereen, Turun ja Joensuun asukkaista 24 prosenttia sai asumistukea. Ruskossa ja Luodossa määrä oli vain kolme prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?