Tallink paljasti alkoholin uusia hintoja – katso, miten Viron veroale vaikuttaa heinäkuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tallink paljasti alkoholin uusia hintoja – katso, miten Viron veroale vaikuttaa heinäkuussa

Viro alentaa alkoholiveroa heinäkuun alussa.

Julkaistu: 14.6.2019 15:50

Tallink Siljan laivoilta saa heinäkuusta alkaen olutlaatikon halvimmillaan 12,90 eurolla.

Viron parlamentti, eli riigikogu, päätti keskiviikkona laskea Viron alkoholiverotusta 25 prosentilla. Veroale koskee sekä mietoja että väkeviä alkoholijuomia.

Laivayhtiöistä kerrottiin keskiviikkona, että hintoja lasketaan heti, kun uusi verotus astuu voimaan heinäkuun alussa.

Tallink kertoo nyt Taloussanomille, miten hinnat eri tuoteryhmissä laskevat. Tuotemerkkikohtaisia hintoja yhtiö ei paljasta.

Jos taulukko ei näy, voit katsoa sen tästä.

Esimerkiksi 24 oluttölkin pakkaus on aikaisemmin maksanut merkistä riippuen 16,90–18,90 euroa, mutta heinäkuusta alkaen olutlaatikon voi saada 12,90–15,90 eurolla.

Puolen litran viinapullo on laivoilla maksanut 8,90–15,90 euroa. Veronalennuksen jälkeen 40-prosenttinen viinapullo maksaa Tallinkilla 6,90–13,90 euroa.

Myös muut laivayhtiöt ovat ilmoittaneet, että hinnat laskevat.

– Seuraamme tilannetta, ja laskemme hintoja sen mukaan. Tarkkoja päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta hinnat laskevat heti, kun Viron verotus laskee, Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström sanoo.

Eckerö Linelta kerrotaan, että veroale siirtyy suoraan alkoholin hintoihin, ja tuotteiden uudet hinnat ovat tiedossa kesäkuun lopulla.

– Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että hinnan lasku riippuu kyseisen tuotteen alkoholiprosentista, eli vero on sitä isompi mitä enemmän tuote sisältää alkoholia, ja näin ollen verokin laskee absoluuttisesti enemmän, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Myös Tallinnan Superalkossa hinnat painuvat alas veromuutoksen myötä. Superalkon johtaja Imre Poll muistuttaa, että valmisteveron muutos koskee vain väkeviä, olutta, siideriä ja lonkeroa, mutta viinien ja kuohuviinien verotukseen ei tule muutoksia.

1. heinäkuuta alkaen halvimman olutlaatikon, eli laatikon 5,2-prosenttista A.Le Coqia saa Superalkosta halvimmillaan perushintaan 13,99 euroa. Tämänhetkisistä hinnoista laskua on kolme euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?