Nyt ei painoteta sosiaalista tai ”hyvää tyyppiä” – It-yritys etsii työn­tekijöitä uudella tavalla: ”Huomio erilaisiin vahvuuksiin” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nyt ei painoteta sosiaalista tai ”hyvää tyyppiä” – It-yritys etsii työn­tekijöitä uudella tavalla: ”Huomio erilaisiin vahvuuksiin”

Norjalaislähtöinen, toukokuussa Suomessa aloittanut konsulttiyritys palkkaa aluksi kymmenkunta henkilöä ohjelmistotestaukseen ja laadunvarmistamiseen.

Konsulttiyritys palkkaa konsulteikseen Asperger-diagnoosin saaneita konsultteja.­

30.5.2019 7:22

Toukokuun alussa Norjasta ja Ruotsista Suomeen toimintaansa laajentanut it-yritys Unicus Finland palkkaa konsulteikseen pelkästään Asperger-diagnoosin saaneita konsultteja.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Tivi.

– Rekrytoimme aluksi kymmenkunta konsulttia vuodessa. Luku perustuu naapurimaiden kokemukseen, Unicus Finlandin toimitusjohtaja Jukka Mikkonen kertoo, ja jatkaa:

– Toki pitää muistaa, että olemme liikeyritys. Jos emme saa asiakkaita, emme voi palkatakaan. Mutta oletus on toki se, että Suomen kasvuvauhti on suunnilleen sama kuin esimerkiksi Ruotsissa.

Unicus on toiminut Norjassa kymmenen vuotta ja Ruotsissa kaksi vuotta. Mikkonen on toistaiseksi yrityksen ainoa työntekijä Suomessa.

Erilaisten arvioiden mukaan töitä voisi Suomessa olla jopa 10 000 koodarille. Ratkaisua osaajapulaan on haettu ja haetaan erilaisilla täydennys- ja muuntokoulutuksilla.

Myös Unicus haluaa osaltaan vastata samaan pulaan.

Työtehtävät painottuvat ohjelmistotestaukseen ja laadunvarmistamiseen.

Harvinaista osaamista

Mikkonen tietää, että autismikirjon henkilöillä on reilusti sellaista osaamista, jota muilla ei ole.

– Suomessakin on paljon sellaisia joilla on korkea it-alan koulutus, ja he ovat todennäköisesti hyvin päteviä työntekijöitä, jotka syystä tai toisesta eivät ole päässeet työelämään.

Unicus Finland aikoo nyt avata heille oven. Ensimmäiset konsultit aloittavat työnsä elokuussa.

Autismi- ja Aspergerliiton toiminnanjohtaja Tarja Parviainen on mielissään siitä, että Suomessakin aloittaa toimintansa yritys, joka tarjoaa työkykyisille autismikirjon henkilöille mahdollisuuden päästä työelämään.

– Samantyyppisiä yrityksiä, jotka rekrytoivat autismikirjon henkiöitä, on Pohjoismaiden lisäksi ainakin Saksassa ja Hollannissa sekä Yhdysvalloissa, Parviainen kertoo.

Yritysten käyttämät rekrytointiprosessit poikkeavat tavanomaisista. Rekrytoinneissa etsitään hakijan osaamista esimerkiksi sähköisesti tai koetehtävillä. Kun työkokemuksta ei ole eikä omalla CV:llä pysty kilpailemaan, osaaminen on osoitettava muilla tavoin.

– Rekrytointiprosesseissa ja työhaastatteluissa kiinnitetään yleensä huomiota hakijan sosiaalisiin taitoihin ja siihen, että tämä ylipäätään vaikuttaa hyvältä tyypiltä. Meillä kiinnitetään huomiota erilaisiin vahvuuksiin, Mikkonen kertoo.

Aspergeria ilmenee noin prosentilla

Aspergerin oireyhtymä on autismikirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa vaihtelevia toimintarajoitteita.

Autismi- ja Aspergerliiton mukaan oireyhtymä on monelle diagnosoidulle tärkeä osa heidän identiteettiään, ei tauti tai sairaus, josta pitäisi parantua.

Autismikirjosta puhuttaessa käytetään sanaa ”kirjo” kuvaamaan monimuotoisuutta ja yksilöllistä vaihtelua.

Aspergerin oireyhtymään ei liity autismiin verrattavissa olevia oppimisvaikeuksia. Siitä huolimatta Asperger-henkilöt saattavat tarvita erityistä tukea arkeensa.

Autisminkirjon diagnoosit eivät yleensä näy ulospäin ja henkilön käyttäytymistä voidaan monesti tulkita väärin. Koko autismikirjolla on havaittavissa joitain yhteisiä tunnistettavia piirteitä, mutta autismin ilmeneminen on hyvin yksilöllistä.

Aspergerin oireyhtymää esiintyy noin prosentilla väestöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?