Metsä Fibren Nousiainen: Kemin tehdashankkeen julkistuksella ei mitään tekemistä hallitusneuvottelujen kanssa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Metsä Fibren Nousiainen: Kemin tehdashankkeen julkistuksella ei mitään tekemistä hallitusneuvottelujen kanssa

Metsä Fibren toimitusjohtaja kumoaa väitteet Kemin biotuotetehtaan julkistusajankohdan yhteydestä hallitusneuvotteluihin.

Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen kertoi biotuotetehtaan hankkeesta kemiläisille lauantaina.

11.5.2019 15:40

Metsä Group julkisti suunnitelmansa Kemin biotuotetehtaasta 26. huhtikuuta kesken kiivaiden hallitusneuvottelujen. Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen tyrmää ajatuksen harkitusta julkistamisajankohdasta.

– Lähdimme vuosi sitten liikkeelle esiselvitysvaiheesta. Tietyt edellytykset käytiin läpi ja hanke kulki sen aikataulun mukaisesti. Sillä ei ole mitään tekemistä vaalien tai hallituksen muodostamisen kanssa, Nousiainen totesi Ilta-Sanomille biotuotetehtaan hankesuunnittelun avoimessa yleisötilaisuudessa Kemissä lauantaina.

Metsä Group suunnittelee Kemiin uusiutuvalla energialla pyörivää tehdasta, joka toteutuessaan olisi yksi Euroopan suurimmista sellutehtaista. Se työllistäisi lähes 3 000 ihmistä koko arvoketjussa ja maksaisi 1,5 miljardia euroa.

Yhtiö kertoi huhtikuun lopulla aikovansa korvata Kemin vanhan sellutehtaan kokonaan uudella biotuotetehtaalla. Hankesuunnittelu ja ympäristövaikutusten arviointi on käynnistetty ja lopullinen investointipäätös olisi vuorossa kesällä 2020.

Nousiainen kommentoi myös kahden Lappiin suunnitellun rinnakkaisen biotehdashankkeen tilannetta. Hänen mukaansa Kemijärven biojalostamo ja Kemin biotuotetehdas eivät ole toisiaan poissulkevia laitoksia.

– Me keskitytään täysin omaan hankkeeseen jos tulee muita hankkeita, niin tarkastellaan sitten tilannetta uudelleen. Me viemme nyt omaa hanketta määrätietoisesti eteenpäin, Nousiainen totesi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?