Turku sai tarpeekseen satamassa rähinöivistä taksinkuljettajista – ryhtyi toimenpiteisiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Turku sai tarpeekseen satamassa rähinöivistä taksinkuljettajista – ryhtyi toimenpiteisiin

Kuvituskuva.

Julkaistu: 9.5.2019 14:56

Kaupungin edustajat huomasivat virheellisiä merkintöjä alueella.

Turun taksinkuljettajien kiristyneet välit Viking Linen laivaterminaalin edustan ajojärjestelyistä ovat saaneet myös Turun kaupungin edustajat varpailleen.

Kiistan taustalla on Viking Linen ja Taxidatan yhteistyösopimus, jonka mukaan ainoastaan yhtiön autot saavat käyttää sisintä kaistaa, kun muiden taksien on jonotettava ulommalla kaistalla. Kärhämä kärjistyi maanantaina fyysiseksi, ja tapahtumista on tehty rikosilmoitus.

Taxidatan ulkopuoliset kuljettajat kokevat tilanteen epäreiluna ja laittomana. Ilta-Sanomien haastattelemien kuljettajien mukaan asiasta on tehty valitus kilpailu- ja kuluttajavirastoon sekä Turun kaupunginhallitukselle.

Turun kaupunki lähetti torstaina tiedotteen, jonka mukaan kaupungin hallinnoimilla alueilla sijaitsevat taksitolpat ovat tasapuolisesti kaikkien kuljettajien käytössä. Yksityisillä henkilöillä tai yrityksillä ei ole lupaa tehdä toimenpiteitä, jotka rajoittavat muiden toimintaa yleisillä alueilla.

Taksikuskien kiistoja aiheuttava kaistajärjestely on kuitenkin Turun kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpään mukaan Viking Linen hallinnoimalla alueella.

– Sinne kaupungilla ei ole varsinaisesti asiaa, ja he toimivat siellä parhaimmallaan katsomalla tavalla, Suonpää vahvistaa.

Viking Linella on oikeus tehdä alueellaan haluamansa liikennejärjestelyt.

Turun kaupunki on kuitenkin puuttunut asiaan niin, että alueelta on käyty poistamassa virheellisesti sijoitettuja merkintöjä.

– Huomasimme aiheesta tehdyn uutisen ja näimme kuvasta, että merkintöjä oli myös kaupungin puolella. Otin yhteyttä Viking Lineen, ja todettiin, että siellä oli tapahtunut tällainen vahinko, Suonpää kertoo.

– Merkinnät olivat lipsahtaneet syystä tai toisesta kaupungin hallinnassa olevalle alueelle, ja ne poistettiin sieltä keskiviikkona.

Kaupunki ilmoitti tiedotteessa, että se ei ole osapuolena kiistassa.

– Kaupunki toivoo, että eri osapuolet sopivat taksien sijoittumisesta keskenään hyvässä sovussa, tiedotteessa sanottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?