Hoivajättejä vaadittiin panemaan asiat kuntoon – nyt ne kertovat, mitä on tehty - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hoivajättejä vaadittiin panemaan asiat kuntoon – nyt ne kertovat, mitä on tehty

Hoivayhtiöiden mukaan rekrytoinneissa on suuria vaikeuksia.

Esperi Caren laatu- ja kehitysjohtaja Arne Köhler (vas.), Attendon sidosryhmäsuhde- ja yhteiskuntavastuujohtaja Anna Lehtiranta (kesk.) ja Mehiläisen hoivapalveluiden johtaja Niklas Härus (oik.).

9.5.2019 7:24

Vuodenvaihteessa ryöpsähtänyt hoivakohu nostatti rajua arvostelua yksityisten hoivapalveluyhtiöiden toimintatavoista.

Poliitikot lupasivat tarttua ongelmiin, hoivayritykset vakuuttivat samaa.

Taloussanomat kysyi kolmelta suurimmalta hoivayhtiöltä, Attendosta, Esperi Caresta ja Mehiläisestä, mitä asioille on tähän mennessä tehty.

Esperi Caren laatu- ja kehitysjohtaja Arne Köhler.

Esperi Care: Uutta työtä 860:lle

Esperi Caren yksiköissä on todettu vakavia puutteita vuosina 2016–2019. Sote-alan lupa- ja valvontavirasto Valvira antoi huhtikuussa Esperille määräyksen korjata toiminnassa havaitut epäkohdat, ja selvitys tehdyistä toimista pitää antaa elokuun loppuun mennessä.

Esperin mukaan vakituisten työsuhteiden määrä on lisääntynyt tänä vuonna 296:lla ja määräaikaisten 436:lla. Keikkatyöntekijöitä on 128 enemmän.

Pääosa uusista työntekijöistä on tähän mennessä ollut lähihoitajia. Uusista työsuhteista noin kymmenen prosenttia on avustavia tehtäviä.

– Käymme läpi kaikki yksiköt, ja jos on tarvetta, mitoitusta lisätään, Esperillä tammikuussa aloittanut laatu- ja kehitysjohtaja Arne Köhler sanoo.

Köhler myöntää, että työvoiman saanti on kiven alla. Avustavan henkilöstön lisäämiseksi alkaa toukokuussa ensimmäinen hoiva-avustajien koulutusohjelma yhdessä Omnian kanssa.

Valvira vaati myös järjestämään esimiehille riittävästi hallinnollista aikaa. Köhlerin mukaan tämä tehtiin jo helmikuussa.

Lisäksi yhtiö on käynnistänyt uuden henkilöstöstrategian sekä hankkeita henkilöstön työhyvinvoinnin ja osaamisen parantamiseksi. Aiempaa tiiviimmin seurataan esimerkiksi hoitosuunnitelmien päivittämistä, asiakkaiden viriketoiminnan määrää, laatupoikkeamia ja asiakas- tai henkilöstötyytyväisyyttä.

Huhtikuussa Esperi kutsui tunnetun geriatrin, professori Jaakko Valvanteen uuden laatutyöryhmän vetäjäksi.

Vaikka Esperi on Valviran luupin alla, se ei ole vaikuttanut yhtiön sertifiointiin. Huhtikuussa Labquality ilmoitti, että se pitää tunnetun ISO 9001 -sertifikaatin voimassa keskeytyksettä. Sertifikaatti liittyy johtamisjärjestelmän laadun arviointiin.

Esperi Care ei kerro parannusten hintalappua.

– Nämä maksavat, [yhtiön] hallituksen tavoitteena on olla laatujohtaja Suomessa, ja se ei ole ilmaista vaan vaatii isoja investointeja.

Mikä on hoivakoti Ulrikan tilanne?

Hoivakotien ongelmat nousivat pinnalle tammikuussa, kun viranomaiset alkoivat tutkia Kristiinankaupungissa sijaitsevan Esperi Caren Ulrika-hoivakodin puutteita ja kuolintapausta.

Ulrikan toiminta siirtyi Kristiinankaupungin vastuulle, ja on pysynyt sillä toistaiseksi.

– Odotamme parhaillamme Valviran vastausta asiaan. On sekä kaupungin että Esperin tahtotila palauttaa toiminta Esperille, Köhler sanoo.

Attendon sidosryhmäsuhde- ja yhteiskuntavastuujohtaja Anna Lehtiranta.

Attendo: 19 miljoonaa euroa lisärahaa

Attendon kolmessa yksikössä toiminta joko keskeytettiin tai siirrettiin kunnan vastuulle alkuvuonna. Laadun parantamispaineita on ollut muissakin hoivakodeissa.

Pörssiyhtiö kertoikin käyttävänsä 19 miljoonaa euroa laadun parantamiseen Suomessa tänä vuonna.

Attendo on lisännyt sekä hoivatyöntekijöiden että esimiesten määrää, mutta ei kerro tarkkoja lukuja. Palkkaaminen tehdään tarveharkinnan perusteella, ja työ on vielä kesken, se perustelee linjaansa.

– Samalla täytyy sanoa, että alalla on äärimmäisen kova hoitajapula, sidosryhmäsuhde- ja yhteiskuntavastuujohtaja Anna Lehtiranta sanoo.

Attendon isoimpiin yksiköihin tulee uusi työnkuva, tiiminvetäjä, joka avustaa hoivatyön kehittämisessä.

– Tiiminvetäjien palkkaaminen tarkoittaa käytännössä sairaanhoitajien lukumäärän kasvamista, joten lääkehoidon ja -turvallisuuden käytännöt paranevat.

Myös avustavaa työvoimaa on lisätty erityisesti viikonlopuiksi. Aiemmin ongelmana on ollut, että viikonloppuisin hoitohenkilöstön oli tehtävä jonkin verran muuta kuin hoitotyötä, kuten ruuanjakelua tai esimerkiksi pyykinpesua.

Akuuttiin sijaispulaan Attendo on kehittänyt osaratkaisuksi eri hoivakodeissa tietyllä alueella kiertäviä sijaisia. Vakinaisiin työsuhteisiin yhtiö palkkaa sairaan- ja lähihoitajia.

Lisäksi Attendo perustaa 12 rekrytointikoordinaattorin tehtävää. Heille siirtyy hoivakotien johtajia kuormittanutta sijaisten etsimistä.

Attendo on luvannut sujuvoittaa hoitotyötä sekä kehittää toimintamalleja, viestintää, omavalvontaa, lääkehoitosuunnitelmia ja koulutuksia. Epäkohdista ilmoittaminen kirjattiin työehtosopimukseen, ja epäkohdille ja väärinkäytöksille on omat ilmoituskanavansa.

Huhtikuun puolivälissä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto asetti Attendolle 350 000 euron uhkasakon, ellei se saa muuramelaisen Rantalan hoivakodin hoitohenkilöstömitoitusta kuntoon.

Attendo kertoi perjantaina, että yksikköön on rekrytoitu lisää ihmisiä ja asioita korjattu muutoinkin.

Keskeytetyissä hoivayksiköissä tilanne on se, että Alavudella Pelimannin hoivatoiminta siirtyi liikkeenluovutuksella Kuusiolinna Terveydelle. Siilinjärvellä tehostetun palveluasumisen asukkaat siirtyivät toisiin yksiköihin ja Utajärvellä oleva yksikkö toimii edelleen kuntayhtymän johtamana.

Mehiläisen hoivapalveluiden johtaja Niklas Härus.

Mehiläinen auditoi ja vakinaistaa

Maaliskuussa aluehallintovirasto otti valvonnan alle Mehiläisen Vaasan-hoivakodin siellä sattuneen vakavan lääkehoitotilanteen takia.

Mehiläisen hoivapalveluiden johtaja Niklas Härus uskoo kaikkien alalla toimivien tarkastelleen toimintaansa alkuvuonna. Mehiläinen on palkannut uusia työntekijöitä ja vakinaistanut nykyisiä. Tarkkoja lukuja se ei kerro.

Se on lisännyt myös sisäisiä laaduntarkastuksia eli auditointeja. Lähes kaikki yksiköt on jo käyty läpi, ja loputkin auditoitu kesään mennessä.

Uutta lääkehoitoon keskittyvää laatupäällikköä rekrytoidaan parhaillaan.

Lisäksi Mehiläinen kerää palautetta asukkailta ja läheisiltä tablettikyselyillä. Korjaavasta palautteesta tulee palvelutasohälytys. Henkilökunnalle on myös kanava tehdä ilmoitus anonyymisti esimiesten ohi.

Esimiehille tehdään kyselyitä viikoittain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?