Motonet-miljonääri Lauri Juntunen on kuollut – erikoinen vahinko koko ketjun perustamisen taustalla

Juntunen menehtyi pitkäaikaisen sairauden jälkeen.

Lauri Juntunen perusti auton varaosia ja -tarvikkeita myyvän Motonetin Turkuun vuonna 1990.

6.5.2019 12:20

Motonetin perustaja, liikemies Lauri Juntunen on kuollut pitkäaikaisen sairauden jälkeen. Asian vahvisti Ilta-Sanomille hänen veljensä Paavo Juntunen. Juntunen menehtyi lauantaina 4. toukokuuta.

Vuonna 1950 syntynyt Lauri Juntunen opiskeli ekonomiksi Ruotsissa ja aloitti pienen työkalu- ja varaosakaupan Turussa 80-luvun alussa. Hän perusti auton varaosia ja -tarvikkeita myyvän Motonetin Turkuun vuonna 1990.

Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2006 noin 48 miljoonaa. Joensuulainen Broman Group osti seuraavana vuonna Motonetin koko osakekannan tehden pääomistajasta Juntusesta miljonäärin. Juntunen oli sen vuoden äyrikuningas Turussa 7,2 miljoonan euron tuloillaan.

Juntunen kertoi vuonna 2004 Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdelle, että koko Motonet-ketju olisi jäänyt syntymättä, ellei Juntunen olisi astunut väärään junaan 1980-luvun alussa.

– Olin ihan vakavissani menossa yritystutkijaksi Kehitysaluerahastoon. Ratkaiseva haastattelu oli Helsingissä, mutta menin vahingossa Tampereen junaan. Työpaikka meni sivu suun ja oli keksittävä jotain muuta. Aloitin pienen työkalukaupan Turussa Käsityöläiskadulla, Juntunen muisteli lehdelle tuolloin.

Nykyisin Motonetilla on yhteensä 34 tavarataloa, joista 33 sijaitsee ympäri Suomea ja yksi Tallinnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?