Supercellin rahoittaman koodauskoulun johtaja lähti, eikä koulun toiminta ole edes alkanut - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Supercellin rahoittaman koodauskoulun johtaja lähti, eikä koulun toiminta ole edes alkanut

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen (vas.), Linda Liukas ja Minna Kivihalme Hive Helsingin tilaisuudessa joulukuussa.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen (vas.), Linda Liukas ja Minna Kivihalme Hive Helsingin tilaisuudessa joulukuussa.

Julkaistu: 16.4.2019 17:02

Minna Kivihalme ehti toimia Hive Helsingin johdossa vain reilut kolme kuukautta. Opiskelijavalinnat ovat käynnissä ja koulun on edelleen määrä avautua lokakuussa, viestinnästä kerrotaan.

Hive Helsingin johtaja Minna Kivihalme on jättänyt tehtävänsä. Hänet valittiin Supercellin rahoittaman koodauskoulun johtoon viime vuoden joulukuussa.

Hiven viestinnästä vastaava Oona Ylänkö kertoo eron tapahtuneen yhteisymmärryksessä.

– Kivihalmeen rooli oli huolehtia siitä, että Hive istuu suomalaiseen opetusjärjestelmään. Kivihalme teki ison työn tässä, mutta alun jälkeen hän koki itse, että hänen vahvuutensa on laajemmassa opetuskontekstissa.

Ylängön mukaan myös Hiven sisällä oli tultu toisiin aatoksiin siitä, millainen henkilö olisi sopiva johtamaan koulua.

– Tajusimme, ettei hänen välttämättä tarvitse olla tavanomainen rehtorihahmo. Eihän koulussa ole opettajiakaan. Etsimme nyt enemmän sellaista toimitusjohtajan kaltaista hahmoa Hiven johtoon.

Tällä hetkellä Hive Helsinkiä johtaa väliaikaisesti Supercellin projektijohtaja Drussila Hollanda-Grönberg. Koodauskoulun on tarkoitus avata ovensa tämän vuoden lokakuussa. Ylängön mukaan Kivihalmeen lähtö ei vaikuta aukeamisaikatauluun.

Opiskelijoilla ei edelleenkään oikeutta opintotukeen

Kivihalme vahvistaa Taloussanomille, että lähtö Hiven johdosta tapahtui yhteisymmärryksessä koulun johtokunnan kanssa. Tämän tarkemmin hän ei kuitenkaan halua kommentoida asiaa.

Taloussanomat uutisoi viime tammikuussa, ettei koodauskouluun pyrkivillä opiskelijoilla ole oikeutta opintotukeen. Syynä on se, ettei Hivellä ole virallista oppilaitosstatusta.

Tuolloin Kivihalme toimi vielä koulun johdossa. Hän kertoi silloin neuvottelevansa Opetushallituksen kanssa Hiven opiskelijoiden oikeudesta opintotukeen.

– Hyvässä hengessä heidän kanssaan keskustelemme. Tahtotila on olemassa puolin ja toisin, Kivihalme sanoi.

– Mutta olisi utopistista sanoa lokakuussa, että hei, saatte opintotuen. Mutta jos pystyisin sanomaan sen seuraavan vuoden aikana, olisin kovin onnellinen.

Ylänkö toteaa, että opintotukiasia on edelleen työn alla.

– Meillä ei ole vielä arviota, milloin asia saadaan ratkaistua. Opintotuki on silti se suunta, mihin me olemme menossa.

Yli 8 000 hakijaa – sata valitaan

Vaikka opintotukiasia on edelleen ratkaisematta, Hive Helsinki on vastaanottanut yli 8 000 opiskelijahakemusta.

– Tästä joukosta 2 500 hakijaa on läpäissyt ensimmäisen sisäänpääsykokeen, Ylänkö sanoo.

Kovat karsinnat jatkuvat edelleen, sillä koodauskouluun hyväksytään tänä vuonna sisään noin sata hakijaa.

Kesän aikana, heinä- ja elokuussa, Hive järjestää ”uimakouluiksi” kutsutut loppukarsinnat, joihin niin ikään valitaan 300 hakijaa.

– Kyse on kahdesta neliviikkoisesta koodausleiristä. Sen aikana me Hiven puolelta arvioimme hakijoiden kykyä koodata ja toimia yhteydessä. Samalla myös hakijat pystyvät itse katsomaan, onko koulun tarjoama opetustyyli heille sopiva.

Tuoreimmat osastosta