Talouselämä: Tämän firman työntekijät päättävät itse palkkansa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Talouselämä: Tämän firman työntekijät päättävät itse palkkansa

Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen kertoi Talouselämä-lehdessä, että hän ei käy enää henkilökohtaisia palkkaneuvotteluja kenenkään yrityksen 22 työntekijän kanssa.

Julkaistu: 15.4.2019 13:47

Miltä tuntuisi työpaikka, jossa palkoista voi sopia omien työkavereiden kanssa?

Osaketutkimusta tekevä analyysiyhtiö Inderes on antanut työntekijöilleen poikkeuksellisen paljon valtaa päättää palkoistaan. Talouselämä-lehti uutisoi, että yhtiön työntekijöiden palkat ovat avoimia ja työntekijät päättävät tiimeissä omat palkkansa.

Lehden mukaan tiimit keskustelevat itse palkoista, esimerkiksi silloin, kun tiimille on tullut jokin uusi vastuualue tai asiakkuus hoidettavaksi. Palkankorotusta voi ehdottaa itselleen tai kollegalleen.

Malli pysyy kasassa kolmen työkalun avulla. Niitä ovat yhteiset kirjatut palkitsemisperiaatteet, palkkojen avoimuus ja palkka-algoritmi, jossa työntekijät arvioivat toisiaan. Palkka-algoritmin tarkoituksena on arvioida palkitsemisen pysymistä oikeudenmukaisena. Järjestelmä otettiin käyttöön viime vuoden lopussa.

Uudistukseen liittyi alussa myös epävarmuutta siitä, mihin palkkojen avoimuus johtaa. Se toi esiin jopa erikoisia tilanteita, kuten huolia työkaverin palkan riittävyydestä tai oman palkankorotuksen jarruttelusta.

Lain näkökulmasta palkka-avoimuus on monimutkainen asia. Työntekijää ei voi velvoittaa yksityisellä sektorilla palkka-avoimuuteen, mutta toisaalta palkkaukseen liittyvien epäkohtien poistaminen edellyttää palkka-avoimuuden lisäämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?