Matkayhtiö TUI alkaa hyvittää lentojen ja hotellien hiilidioksidipäästöt – mutta miten?

Yhtiön mukaan asiakkaille ei koidu lisäkustannuksia kompensoinnista koidu. Ilmastonsuojelua pidetään kuitenkin täkynä sille, että useammin valittaisiin samaan pakettiin sekä yhtiön lento, että hotelli.

Tui alkaa kompensoimaan pohjoismaisten asiakkaittensa lentojen ja hotellien hiilidioksidipäästöt investoimalla uusiutuvaan energiaan.

11.4.2019 8:00

Vapunpäivästä alkaen jättimäinen matkailualan yhtiö TUI alkaa ilmastokompensoimaan eli hyvittämään pohjoismaalaisten asiakkaidensa lennoista ja hotellimajoittumisista syntyvät hiilidioksidipäästöt. Näin on siis, jos lennot on tehty Tuin koneilla ja yöpymiset Tuin omissa hotelleissa.

Matkojen hinnoissa ilmastoteko ei yhtiön mukaan näy eli asiakkaalle ei koidu lisäkustannuksia.

Yhtiö väittää maksavansa kompensoinnin omasta pussistaan.

– Kyllä tämä tulee maksamaan, mutta valitettavasti en voi numeroista puhua, kertoo TUI Suomen viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Lentojen ja hotellien hiilidioksidipäästöt TUI hyvittää investoimalla yhteistyökumppaninsa South Polen kautta uusiutuvaa energiaa tuottaviin hankkeihin maissa, joissa on tyypillisesti käytetty hiilienergiaa, joka puolestaan aiheuttaa paljon kasvihuonepäästöjä.

Tällaisia maita ovat esimerkiksi Thaimaa, Vietnam ja Intia, kaikki tuttuja matkakohteita suomalaisturisteille.

Itse lentokoneella lentämisen päästöt eivät sinänsä vähene mihinkään, ne vaan hyvitetään muin tavoin.

Mutta onko tässä jokin koira haudattuna? Kenties se, että teko ajaisi asiakkaat valitsemaan TUIn pakettimatkoja?

– Kun menee meidän sivuille, sieltä voi valita sekä lennon ja hotellin, jotka on ilmastokompensoitu tai sitten niin, että vaikka pelkkä hotelli on ilmastokompensoitu taikka sitten pelkkä lento. Se tulee tosi selkeästi merkityksi sivuillemme.

Eli jos saa tulkita, tämähän tavalla kannustaa asiakkaita ottamaan tällöin sekä teidän lennon että hotellin?

– Kyllä, Aaltonen myöntää.

Jo nyt TUI myy pääasiallisesti matkapaketteja.

TUI on iso lomamatkoja järjestävä konserni, joka omistaa lentoyhtiöitä, matkatoimistoja, hotelleja, järjestää pakettimatkoja ja lomia.

– Visiomme on, että olemme ilmastoneutraaleja vuonna 2030, sanoo yhtiön Pohjoismaiden johtaja Alexander Huber yhtiön tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?