”Parempaa Mikkoa” etsinyt ohjelmistoyhtiö sai rajun arvosteluryöpyn –”Sovinisminne kuvottaa” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

”Parempaa Mikkoa” etsinyt ohjelmistoyhtiö sai rajun arvosteluryöpyn –”Sovinisminne kuvottaa”

– Tavoitteena oli erottuva rekrykampanja, mutta sen viestintä ei onnistunut missään mielessä, toteaa Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen peruutetusta työpaikkailmoituksesta.

Julkaistu: 25.3.2019 17:38

Ohjelmistoyhtiö Vincit pyytää anteeksi työpaikkailmoitusta, jossa se haki yhtiöön ”Parempaa Mikkoa”.

Ohjelmistoyhtiö Vincit on perunut työpaikkailmoituksensa, joka keräsi vastalauseita varsinkin naisilta. Viime torstaina julkaistussa ilmoituksessa yhtiön perustaja Mikko Kuitunen kirjoitti muun muassa, että yhtiössä työskenteli 26 Mikkoa, ja tavoitteena oli palkata yhtiöön vielä yksi operatiiviseksi johtajaksi. Tekstin ympärillä oli piirrettyjä miestenkasvoja.

– Nousseen keskustelun myötä huomasimme, ettemme osanneet viestiä ilmoituksen taustalla olevia aatoksia kovin hyvin. Ymmärrämme, että kampanja on herättänyt paljon ihmettelyä ja negatiivisia tuntemuksia. Ja tästä syystä teimme uuden kampanjasivuston, jonka löydät osoitteesta mikkoaparempi.fi, yhtiö toteaa tiedotteessaan.

Alkuperäistä Se parempi Mikko -ilmoitusta piti naisia syrjivänä muun muassa Katja Toropainen, joka on toiminut muun muassa Slush-yritystapahtuman pääkuraattorina.

Muissa kommenteissa huomautettiin muun muassa, että kampanjaa olisi pitänyt pohtia uudelleen, koska vain verkkosivulla olevasta alaviitteestä selviää, että paikkaa ei ole tarkoitettu vain miehille.

– Postilla on nollatoleranssi syrjintään, ja henkilökohtaisesti voin sanoa, että sovinisminne kuvottaa. Joten meille on turha yrittää myydä yhtään mitään, jyrähti muun muassa Postin digitaalisia palveluja johtava Pasi Ilola Twitterissä.

Kuitusen omat, työpaikkailmoitusta puolustavat viestit eivät juuri parantaneet tilannetta. Sunnuntaina Kuitunen kirjoitti, ettei ilmoituksessa hänen mukaansa mikään mennyt pieleen, eikä hän voinut ottaa vastuuta toisten tulkinnoista.

– Tämä on ollut kyllä opettavainen kokemus sekä henkilökohtaisesti että yhtiötasolla, Kuitunen sanoo nyt.

Jonkinlaisena hopeareunuksena pilvessä Kuitunen pitää kuitenkin sitä, että yrityksen sisäisellä verkkokeskustelukanavalla kymmenet ihmiset miettivät eilen, miten yrityksen kannalta väärään suuntaan lähteneeseen Twitter-keskusteluun vastataan. Tänään julkaistun tiedotteen editointiin osallistui Kuitusen mukaan useita kymmeniä ihmisiä, ”että me saadaan se oikein”.

Yhtiön uusi työpaikkailmoitus on alkuperäistä paljon muodollisempi.

Vincitiä on syytetty myös miesten syrjinnästä

Edellisen kerran yhtiön työpaikkailmoitus herätti kohua vuonna 2014, kun tasa-arvovaltuutettu vaati yhtiöltä selvitystä.

– Toivomme saavamme työhakemuksia osaavilta ja intohimoisesti ohjelmointialaan suhtautuvilta naisilta, Kuitunen totesi tuolloin tiedotteessa.

– Nyt reilusta sadasta työntekijästämme vain kaksi on naisia. Asetamme tavoitteeksemme, että parin vuoden päästä yrityksemme työntekijöistä naisia olisi 20 prosenttia.

Tasa-arvovaltuutettu piti ilmoitusta tuolloin miehiä syrjivänä. Yhtiö kertoi kuitenkin, että palkkauksen perusteena ovat lahjakkuus ja taidot.

Vincitin maine työnantajana on ollut jopa hyvä, sillä yhtiö on valittu muun muassa Euroopan parhaaksi työpaikaksi Great place to work -tutkimuksessa. Vincit on myös valittu kolmesti Suomen parhaaksi työpaikaksi.

Tavoitteessaan naisten palkkaamiseksi se ei ole kuitenkaan onnistunut. Vincitin työntekijöistä naisia on vain noin 11 prosenttia, minkä ansiosta se oli viimeisten joukossa Tivin viime marraskuussa julkaisemassa 250 it-yhtiön selvityksessä.

Mikä sai sitten yhtiön julkaisemaan työpaikkailmoituksen, joka vaikuttaa naisia syrjivältä?

– Idea kampanjasta tuli meidän rekryosastolta, ja se oli minusta sinänsä hyvä. Ylipäätään haluamme herättää keskustelua, mutta emme osanneet ennakoida, että sitä lähdetään ruotimaan näin jyrkästä näkökulmasta, Kuitunen sanoo.

– Se ei ollut tarkoituksenmukainen provokaatio, vaan tavoitteena oli erottuva rekrykampanja, mutta sen viestintä ei onnistunut missään mielessä.

Onko Vincitillä sitten vallassa sovinistinen työpaikkakulttuuri? Kysymys saa Kuitusen hieman vaivaantumaan.

– Valtaosa porukasta on teekkaritaustaisia, sinänsä se, että mikä on minkäkin syy... mutta sovinistisena en sitä pidä. Meidän kulttuuri on ihmislähtöinen, mutta että se ei mielestäni ole millään tavalla poissulkeva jonkin demografisen tai muun tekijän suhteen, Kuitunen sanoo.

– Mutta vahva se on, ja erottuva.

Kuitusen mukaan Vincitin sisäisessä verkkokeskustelussa on pohdittu jo käytännön toimia, millä yhtiö voisi sekä sisäisesti että ulkoisessa näkyvyydessä parantaa tasa-arvoisuutta.

– Ja varmaa on, että tätä sivuavia aiheita ei jatkossa lähdetä enää käsittelemään pilke silmäkulmassa, Kuitunen sanoo.

Ongelmana miesvaltaisuus

Hänen mukaansa alan miesvaltaisuus on todellinen ongelma it-alalla, sillä yhdenmukainen joukko ohjelmoijia ei pysty kehittämään parhaita mahdollisia ohjelmia suurelle käyttäjäkunnalle. Parhaaseen lopputulokseen tarvitaan siis erilaisia ja eri tavoilla ajattelevia työntekijöitä.

Haasteena on Kuitusen mukaan muun muassa stereotyyppinen mielikuva työstä ohjelmistoalalla.

– Se ei välttämättä vetoa älykkääseen huippuasiantuntijaksi pyrkivään naiseen tai kaikkiin mieheenkään, Kuitunen sanoo.

– Kuitenkin työnkuvana ohjelmistokehitys on nykyään hyvin paljon tiimityötä, ja asiakkaan kanssa käytävällä kommunikaatiolla ja ymmärtämisellä on hyvin suuri osuus, eli työ on hyvin paljon monipuolisempaa kuin se, mikä mielikuva nuorilla alasta yhä edelleen on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?