Yllättäen irtisanoutunut Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen: ”Tämä on ihan hyvässä hengessä sovittu” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yllättäen irtisanoutunut Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen: ”Tämä on ihan hyvässä hengessä sovittu”

Lauri Veijalaisen mukaan pitkä työura Stockmannilla ja tausta Venäjällä vaikutti päätökseen siirtyä East Officeen.

Stockmannin jättävä toimitusjohtaja Lauri Veijalainen.

22.3.2019 16:02

– Tähän ei liity minkäänlaista edes pienenpientä draaman kaarta, sanoo Stockmannin eroava toimitusjohtaja Lauri Veijalainen julkisuuteen täytenä yllätyksenä tulleen eronsa jälkeen.

Tavarataloketju tiedotti aamulla toimitusjohtajansa erosta. Veijalainen on siirtymässä johtamaan Venäjän-kauppaa edistävään East Office -yhtiöön.

Veijalaisen eroa edelsi kriisijohtajana tunnetun Lauri Ratian nimitys yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Stockmannin suurimmat omistajat tekivät Ratian kanssa myös erillisen sopimuksen asiantuntijapalveluista, jotka liittyvät muun muassa Stockmannin strategian kehittämiseen.

– Tämä on ihan hyvässä hengessä sovittu Ratian kanssa. Olemme jo sopineet ensi viikolle palavereita, ja minä tuen häntä mahdollisimman hyvin, kun hän on toistaiseksi vetämässä Stockmannia.

Veijalainen lopettaa yhtiössä 31. maaliskuuta, ja Ratia toimii toistaiseksi toimeenpanevana puheenjohtajana. Yhtiö on alkanut hakea uutta toimitusjohtajaa.

– Olen ollut lähes yhdeksän vuotta Stockmannilla, ja se on itse asiassa minun pisin työurani yhdessä firmassa koskaan, Veijalainen selittää eronsa syitä.

– Lisäksi olen ollut 16 vuotta vähittäiskaupassa, nyt oli hyvä aika siirtyä uusiin haasteisiin.

Veijalainen ohjaa kysymykset Stockmannin tulevaisuudesta Ratialle. Yhtiöllä on hänen mukaansa paljon valtteja.

– Stockmannilla on erinomainen brändi, upea ja ammattitaitoinen henkilöstö, hienot kiinteistöt ja Lindexillä menee nyt selvästi paremmin, siinä on paljon asioita mihin perustaa. Mutta annan Lauri Ratialle nyt työrauhan, Veijalainen sanoo.

Pitkä tausta Venäjällä

Veijalaisella on Venäjästä paljon omakohtaista kokemusta, sillä hän on asunut maassa 17 vuotta ja osaa kieltä sujuvasti.

– Olin siellä jo pikkulapsena Neuvostoliiton aikaan, sillä äitini oli diplomaatti, hän selittää.

Tämän jälkeen Veijalainen on työskennellyt Venäjällä muun muassa Skanskan, Ikean ja Stockmannin palveluksessa.

– Varmaan se tausta on vaikuttanut osittain tähän päätökseen, ja uskon että jäsenyrityksillä on hyötyä kyvyistäni, Veijalainen sanoo.

East Officen omistajiin kuuluu 25 suurta suomalaisyritystä, muun muassa Atria, Fazer, Fennovoima, Kone, Metso ja Fortum, joita yhdistää liiketoiminta Venäjällä.

Veijalaisen tuleviin tehtäviin East Officen toimitusjohtajana kuluu muun muassa viranomaisyhteyksien ylläpitäminen, infotilaisuuksien järjestäminen osakasyrityksille ja markkinoiden seuraaminen.

– Venäjä on totta kai mahdollisuuksien maa, markkina on valtava, mutta pitää tuntea, kenen kanssa siellä tekee yhteistyötä, hän sanoo.

– Venäjä on kehittynyt huimasti kaupankäyntiympäristönä siitä, kun muutin Moskovaan 1998. Tilanne on nyt ihan erilainen kuin silloin 2000-luvun alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?