Posti irtisanoo 59 – Tallinnaan syntyy 14 uutta työtä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Posti irtisanoo 59 – Tallinnaan syntyy 14 uutta työtä

Postin hallinnollisia tehtäviä koskevat yhteistoimintaneuvottelut töiden uudelleenjärjestelyistä ovat päättyneet.

Postin irtisanomistarve vähentyi selvästi ensin ilmoitetusta sadasta työntekijästä.­

21.3.2019 10:07

Sijoittuminen uusiin tehtäviin Postin sisällä ja vapaaehtoiset järjestelyt ovat Postin tiedotteen mukaan pienentäneet henkilöstön irtisanomistarvetta, joka on nyt enintään 59 henkilöä. Alkuperäinen arvio vähentämistarpeesta oli 106 henkilöä.

Neuvottelujen taustalla on postimäärän raju vähentyminen, mikä Postin mukaan edellyttää yhtiöltä uudistumista ja kannattavuuden varmistamista.

– Tehtävien uudelleenjärjestelyissä syntyi myös uusia työtehtäviä, ja olemme kaikki iloisia siitä, että niitä on saatu täytettyä neuvottelujen kohderyhmään kuuluneilla henkilöillä. Myös Uusi polku -ohjelman vapaaehtoisten järjestelyjen myötä irtisanomistarve pieneni, Postin talous- ja rahoitusjohtaja Tom Jansson sanoo tiedotteessa.

Janssonin mukaan uudistuksessa on huomioitu Postin toiminta useammassa maassa.

– Postilla on toimintaa 11 maassa. Neuvotteluissa on tarkasteltu myös sitä, miten ja missä toimintaa voidaan tehdä tehokkaimmin ja järkevimmin.

Yksi neuvottelujen kohderyhmä on ollut Postin Palvelukeskus, jolla on ollut toimintaa usealla paikkakunnalla Suomessa (muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa) ja Tallinnassa Virossa sekä Ruotsissa, Norjassa, Latviassa ja Liettuassa.

– Yhdistämme Palvelukeskukseemme Tallinnan tiimeihin niitä hallinnollisia tehtäviä, joita siellä jo tehdään. Tämän hetkisen arvion mukaan ja yt-neuvottelujen tuloksena Tallinnaan syntyy 14 uutta tehtävää, Jansson kertoo.

Kustannussäästöjen rinnalla Posti hakee samaan aikaan strategiansa mukaisesti voimakasta kasvua verkkokaupasta ja logistiikkapalveluista, jotka ovat molemmat kasvavia markkinoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?